Πουτάνα όλα! Οι La Femme στην Τεχνόπολη με συρτάκι και επιφωνήματα
Ειδικά στα «Tatiana» και «Sur la planche», ο κόσμος όχι μόνο έκανε τις πιο τρελές χορευτικές του φιγούρες αλλά συμμετείχε κανονικά, τραγουδώντας στα γαλλικά.
Σεπ04
 

Πουτάνα όλα! Οι La Femme στην Τεχνόπολη με συρτάκι και επιφωνήματα

Ένα χορευτικό κοκτέιλ και μια απολαυστική γιορτή με sing-alongs και πολύ κέφι

Το πρώτο Σάββατο του φθινοπώρου επέλεξαν οι Γάλλοι La Femme να επισκεφτούν για δεύτερη φορά την Αθήνα για μια απολαυστική, γιορτινή συναυλία. Από την πρώτη τους εμφάνιση στο περσινό Winter Plisskën Festival μέχρι σήμερα, η περίπτωσή τους έχει πάρει διαστάσεις «φαινομένου»: το χορευτικό τους κοκτέιλ γαλλικής ποπ με ψυχεδέλεια, surf rock και punk ακούγεται παντού, από ραδιοφωνικούς σταθμούς μέχρι μπαράκια, στο μέλλον ίσως και σε διαφημίσεις. Η νέα αυτή μανία αντικατοπτρίστηκε τόσο στην προσέλευση του νεανικού πληθυσμού όσο και στην έκρηξη ευδιαθεσίας κατά τη διάρκεια του live: κέφι, χαμόγελα, sing-alongs στα γαλλικά και πολύς χορός.

 

Τη συναυλία άνοιξε το αθηναϊκό σχήμα Devamp Javu, το οποίο μετράει δύο χρόνια ζωής, χωρίς να έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής κάποιον δίσκο. Η ψυχεδελική εμπειρία που πρόσφεραν με τις funky κιθάρες, τους υπαρξιακούς ελληνικούς στίχους και τη θεατρική σκηνική παρουσία ήταν ιδανική ως έναρξη και μας έδωσαν αρκετές αφορμές για να την θυμόμαστε και μετά το τέλος της βραδιάς.

 

Μετά από μισή ώρα ανυπομονησίας, οι La Femme κατέλαβαν τη σκηνή της Τεχνόπολης με στυλ ελληνικό, αφού ο κιθαρίστας τους κάθισε στη θέση του με ένα μπουζούκι στα χέρια, παίζοντας τις πρώτες νότες του κομματιού «Sphynx», με το οποίο άνοιξαν το live. Γενικά, το σχήμα από το Biarritz της Γαλλίας προσάρμοσε έξυπνα την εμφάνισή του στα εγχώρια δεδομένα: η εντυπωσιακή Clémence Quélennec στα φωνητικά φορούσε ένα χρυσό, μεταλλικό και κάπως κιτς στεφάνι ελιάς στα μαλλιά, στο «Wake Up» απολαύσαμε ένα σόλο μπουζουκιού συνοδευόμενο από έναν χορό που έμοιαζε με συρτάκι, ενώ οι ελληνικές φράσεις αφθονούσαν, με πιο χαρακτηριστική το «πουτάνα όλα», το οποίο φώναζαν κυρίως πριν από τα πιο πολιτικά τους τραγούδια, όπως το «Antitaxi».

 

Πουτάνα όλα! Οι La Femme στην Τεχνόπολη με συρτάκι και επιφωνήματα
«Πουτάνα όλα» φώναζε ο βασικός πληκτράς των La Femme πριν από τα πιο πολιτικά τους κομμάτια, οδηγώντας το κοινό σε περισσότερο χορό»

 

Ο πρώτος, πιο μαζικός χαμός έγινε με το απόλυτο χιτάκι τους, το «Où va le monde?», το οποίο άλλωστε τους χάρισε την ευρύτερη αποδοχή και σημαίνει «Πού πάει ο κόσμος;». Αφού το κοινό ζεστάθηκε για τα καλά, άρχισε να χορεύει. Ειδικά στα «Tatiana» και «Sur la planche», ο κόσμος όχι μόνο έκανε τις πιο τρελές χορευτικές του φιγούρες αλλά συμμετείχε κανονικά, τραγουδώντας στα γαλλικά.

 

Τελικά, μετά από μερικές μπαλάντες, δύο εκρηκτικά encore και με τα υστερικά γέλια του βασικού πληκτρά να μένουν ως τελευταία αίσθηση, οι La Femme αποχώρησαν, έχοντας ανανεώσει τη σχέση τους με το ελληνικό κοινό. Ανεξάρτητα από το αν γουστάρει κανείς αυτό που κάνουν ή όχι, το μόνο βέβαιο είναι πως οι Γάλλοι ξέρουν να στήνουν ένα διασκεδαστικό πάρτι με άφθονο χορό. Κάτι το οποίο, νομίζω, θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και πάλι, σύντομα.

 

 
 
 
 
I WAS THERE
I WAS THERE