Το Cafeistas δημιουργήθηκε το 2011 ως ένα Specialty Project της Coffee Republic S.A. για να φέρει μια νέα φιλοσοφία αφιερωμένη στους λάτρεις του καφέ. Με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές του Specialty Coffee Association (SCA) που αφορούν τη συγκομιδή, την επεξεργασία και το καβούρδισμα, το Cafeistas επιλέγει καφέδες βιολογικούς-οργανικούς, μοναδικής προέλευσης και single estate, καθώς και σπάνια microlots από μικροκαλλιεργητές ανά τον κόσμο.

 

Στις νέες του εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ Περιστερίου, σε έναν πρότυπο χώρο, υποδέχεται επαγγελματίες και μη για να τους μυήσει στην κουλτούρα του καφέ. Κάτω από τη στέγη του μπορεί κανείς να επισκεφτεί το πιστοποιημένο από την SCA εκπαιδευτήριο, το οποίο φιλοξένησε κατά τη διάρκεια της χρονιάς σεμινάρια και εκπαιδεύσεις παγκόσμιου βεληνεκούς (WCE Judges Certification, Q Processing Course), αλλά και να ενημερωθεί για τα προσεχή σεμινάρια του Coffee Skills Program, τα οποία παραδίδονται εκεί. Στο ισόγειο του κτιρίου βρίσκεται το Cafeistas Roastery, το οποίο, ακολουθώντας τις ανάγκες της παραγωγής αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο, αναβαθμίστηκε πρόσφατα με το νέο Loring S35 Kestrel.

 

Στο Cafeistas Coffeeshop μπορεί όποιος θέλει να προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα barista gadgets, να δοκιμάσει και να αγοράσει καφέδες και προϊόντα απ' όλη την γκάμα της εταιρείας, όπως premium, single origin και οργανικές σοκολάτες, καθώς και ιδιαίτερα ροφήματα βοτάνων, αφεψημάτων και τσαγιού, παρακολουθώντας ταυτόχρονα πλήρως τη λειτουργία του Cafeistas Roastery και του Sensory Lab της εταιρείας. Όλα τα προϊόντα της Coffee Republic και του Cafeistas είναι διαθέσιμα και μέσω e-shop στις ιστοσελίδες www.coffeerepublic.gr και www.cafeistas.com.

 

Cafeistas: Το Specialty Project της Coffee Republic που αλλάζει τον χώρο του καφέ
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Cafeistas: Το Specialty Project της Coffee Republic που αλλάζει τον χώρο του καφέ
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

 

Οδηγός Γεύσης