Προσφούρνια και καραμανλίδικοι μεζέδες στο νέο «Εργαστήρι» στην Ερμού

Όλα όσα δοκιμάσαμε στο νέο κατάστημα των Καραμανλίδικων του Φάνη στο κέντρο της Αθήνας.

The LiFO team, 25.6.2019 | 14:01

Από το παραδοσιακό στέκι των μερακλήδων, το παστιρματζίδικο της οδού Ευριπίδου 41, δημιουργήθηκαν ως εξέλιξη το 2014 στην οδό Σωκράτους, τα «Καραμανλίδικα του Φάνη», μια γωνιά γεμάτη άρωμα και γεύση από την Ανατολία που αναβιώνει με μοναδικό τρόπο την έννοια του βυζαντινού παστομαγειρείου.

 

Στα καταστήματα που μας μαθαίνουν πως να τρώμε τον παστουρμά έρχεται πλέον να προστεθεί το καινούργιο «Εργαστήρι» στον αριθμό 119 της Ερμού.

 

Προσφούρνια σε ξυλόφουρνο

Στο νέο κατάστημα, κοντά στην Ποικίλη Στοά, βρίσκουμε από σήμερα βυζαντινά προσφούρνια, που παρασκευάζονται από τις ποιοτικές πρώτες ύλες των Καραμανλίδικων του Φάνη και ψήνονται σε ξυλόφουρνο.


Προσφούρνια ονομάζονταν, στους χρόνους του Βυζαντίου, τα ψωμάκια που ψήνονταν σε υπαίθριους φούρνους, μαγειρεία και παστομαγειρεία.


Στο «Εργαστήρι» ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει το δικό του προσφούρνιο, με εκλεκτά τυριά παραγωγών μικρής κλίμακας και αλλαντικά Ανατολίας που παράγονται με τις συνταγές της καραμανλίδικης τέχνης από την Καππαδοκία.

 

Προσφούρνια και καραμανλίδικοι μεζέδες στο νέο «Εργαστήρι» στην Ερμού
Προσφούρνια στον Ξυλόφουρνο.

 

Καραμανλίδικος παστουρμάς και μεζέδες

Όπως και στα υπόλοιπα Καραμανλίδικα, στο «Εργαστήρι» μπορείς να δοκιμάσεις και να ψωνίσεις χειροποίητο σουτζούκι, τους αυθεντικούς καραμανλίδικους παστουρμάδες ωρίμανσης και σπάνια τυριά από όλη την Ελλάδα: άλμης, καπνιστά, παλαιωμένα, αγελαδινές και αιγοπρόβειες γραβιέρες, φρέσκα κατσικίσια, τυριά ΠΟΠ και delicatessen.

 

Μπορείς επίσης να γευτείς τους εκλεκτούς καραμανλίδικους μεζέδες και νέα, μερακλήδικα ζεστά πιάτα, που ψήνονται στα κάρβουνα, σε ξυλόφουρνο.

 

Προσφούρνια και καραμανλίδικοι μεζέδες στο νέο «Εργαστήρι» στην Ερμού
Παστουρμάς καραμανλίδικος, καμήλας.


Το ψήσιμο στον ξυλόφουρνο προσφέρει αξεπέραστη νοστιμιά, δίνει χαρακτήρα στη γεύση και αναδεικνύει τα άρωμα και την ποιότητα των αγνών πρώτων υλών.


Απ' το «Εργαστήρι» βέβαια δεν λείπουν τα παραδοσιακά γλυκά και επιδόρπια: κιουνεφέ και μπακλαβάδες που παρασκευάζονται με αγνό βούτυρο, καζάν ντιπί, παστέλι, ρυζόγαλο, καθώς και σπιτικές μαρμελάδες.

 

Info
Τα Καραμανλίδικα του Φάνη – Εργαστήρι
Διεύθυνση: Ερμού 119, 10555, Αθήνα.
Λειτουργία: Δευτέρα – Σάββατο, Πώληση & Εστίαση, 13:00 – 23:00.
Τηλέφωνο: 210 3219 119.
karamanlidika.gr