Η ανανεωμένη κουζίνα του Mylos Bar Restaurant

O χοιρινός γύρος αναβαθμίζεται σε signature πιάτο από τον σεφ Σταύρο Υφαντίδη

The LiFO team, 6.6.2019 | 15:40

Μπορεί ο γύρος να μπει σε γαστρονομικό «καλούπι»; Μπορεί, αν πρόκειται για το πιάτο ενός εστιατορίου που τα τελευταία χρόνια δεν διστάζει να πειραματίζεται και να εκπλήσσει. Ο λόγος για το Mylos Bar Restaurant στη Σαντορίνη και τη φετινή πρότασή του, με την οποία εξερευνά άγνωστα μονοπάτια της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας συγκεντρώνοντας ήδη κολακευτικά σχόλια.


Στον ανεμόμυλο του Φηροστεφανιού που πλέον αποτελεί τοπόσημο του κοσμοπολίτικου νησιού, ο χοιρινός γύρος αναβαθμίζεται σε signature πιάτο, «παντρεμένος» με τζελ ντομάτας, τζελ τζατζικιού, πίκλα κρεμμυδιού, ποπ κορν πατάτας και πίτα. Είναι μόνο μια από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει το νέο μενού, το οποίο αναθεωρεί όσα ξέραμε για την ελληνική κουζίνα αξιοποιώντας ποιοτικές πρώτες ύλες και σύγχρονες τεχνικές.


Με θητεία σε κορυφαία εστιατόρια του εξωτερικού ο σεφ Σταύρος Υφαντίδης αποφεύγει τους φλύαρους εντυπωσιασμούς και εστιάζει στην ουσία: τη γεύση! Τα πιάτα του, καλαίσθητα και ισορροπημένα, αναδεικνύουν τα βασικά υλικά τα οποία κυριαρχούν γευστικά, χωρίς fusion παρεμβολές.

 

Η ανανεωμένη κουζίνα του Mylos Bar Restaurant
Εκλεπτυσμένα επιδόρπια στο Mylos Bar Restaurant.


Η κακκαβιά από ψάρι ημέρας, ζωμό, πατάτα, καρότο, φύκια, μιξ χαβιάρι και λάδι σχοινόπρασσου συνιστά τολμηρή ανανέωση του κλασικού πιάτου, η οποία ωστόσο σέβεται τη μαγειρική παράδοση.


Στην ίδια ισορροπημένη φιλοσοφία κινούνται πιάτα με πρωταγωνιστές το μοσχάρι ή το αρνί, ενώ δεν λείπουν και οι δημιουργικές προτάσεις του σεφ όπως το αυγό με άγρια χόρτα, τρούφα, φουντούκι, κρέμα φάβας και μπέικον.


Αν σε αυτά προσθέσεις τα εκλεπτυσμένα επιδόρπια, την ενημερωμένη λίστα κρασιών, τον ανανεωμένο κατάλογο των κοκτέιλ -χειροπιαστή απόδειξη ότι το Mylos σέβεται την μπάρα όσο και την κουζίνα του-, το φροντισμένο σέρβις με τα σύντομα... master classes κάθε φορά που ένα νέο πιάτο «προσγειώνεται» στο τραπέζι και, φυσικά, τη συγκλονιστική θέα στο ηφαίστειο, έχεις έναν γαστρονομικό προορισμό που δικαιώνει απόλυτα τη φήμη του.

 

Η ανανεωμένη κουζίνα του Mylos Bar Restaurant
Η συγκλονιστική θέα στο ηφαίστειο.

 

Info
Mylos Bar Restaurant, Σαντορίνη
Τηλέφωνο κρατήσεων: 22860 25640
www.mylossantorini.com

Οδηγός Γεύσης