DrinkPink, η έκθεση για τα ροζέ κρασιά

Ακάθεκτη η πορεία των ροζέ κρασιών, ακάθεκτο και τοDrink Pink!

LIFOTEAM 6.5.2019 | 17:18

Ο οινικός κόσμος βιώνει από το 2015 την εποχή των ροζέ, η τάση των οποίων καλά κρατεί. Τα ροζέ, όλο και πιο ενδιαφέροντα, συνεχίζουν να είναι μια από τις πιο δυνατές οινικές τάσεις παγκοσμίως, που συγκινεί όλο και πιο πολύ έλληνες παραγωγούς και οινόφιλους. Η εκδήλωση γευστικής δοκιμής Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza, που πρωταγωνίστησε σε αυτήν την πορεία, είναι και φέτος πιστή στο ραντεβού της, την Κυριακή 9 Ιουνίου (12:00 –20:00), στον ίδιο χώρο (ξενοδοχείο Hilton Αθηνών).

 

Νέες ετικέτες, πρωτοεμφανιζόμενα στην εκδήλωση κρασιά και η νέα εσοδεία καθιερωμένων ροζέ, που πρωτοστάτησαν στην άνοδο των κρασιών αυτού του χρώματος, θα είναι εκεί για να δοκιμαστούν με τον τρόπο που το DrinkPink καθιέρωσε, μαζί με διάφορες εκπλήξεις. Τα αρώματα και οι αποχρώσεις των ροζέ του Drink Pink Rosé Wine Extravaganza 2019 θα είναι σίγουρα πολλές δεκάδες. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, μετά από την έκρηξη της παραγωγής ελληνικών ανοιχτόχρωμων ροζέ, η χρωματική γκάμα των κρασιών αυτών έχει διευρυνθεί δραματικά.

 

Ανάλογο είναι το αρωματικό, όσο και το γευστικό τους εύρος, κάτι που κάνει τα ροζέ ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Τα κάνει όμως και ικανά να καταναλωθούν ως απεριτίφ, ως ταιριαστά σχεδόν με όλα τα πιάτα της ελληνικής και όχι μόνο κουζίνας, έως και ως συνοδοί γκουρμέ πιάτων. Για το λόγο αυτό, το Drink Pink Rosé Wine Extravaganza ξεχωρίζει και ομαδοποιεί προς δοκιμή τα κρασιά του σε 5 μεγάλες γευστικές κατηγορίες (+ τα αφρώδη), διευκολύνοντας τους οινόφιλους κατά τη δοκιμή τους, αλλά και προτείνοντας ταίριασμα με φαγητό:

  1. Ελαφριά και φρέσκα ροζέ (πιο κοντά στα λευκά, όπου ανήκουν και τα περισσότερα ανοιχτόχρωμα ροζέ)
  2. Γεμάτα και πλούσια (πιο κοντά στα κόκκινα)
  3. Φρουτώδη και απαλά με μεστή γεύση
  4. Μυελώδη και φρουτώδη (με κάποια αίσθηση γλυκύτητας, που συχνά τα κάνει πιο ελκυστικά και πιο ισορροπημένα)
  5. Γλυκά και φρουτώδη ροζέ.

 

Φέτος, όπως κάθε χρόνο, οι επισκέπτες στο Drink Pink Rosé Wine Extravaganza 2019 (που διοργανώνεται από το Οινόραμα, τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιών της χώρας) θα δοκιμάζουν μόνοι τους («self-pour») και ελεύθερα τα κρασιά του, χωρίς τη φυσική παρουσία των οινοπαραγωγών, αλλά με θέα την πισίνα του Hilton Αθηνών. Αρωγοί στις δοκιμές αυτές θα είναι και φέτος ο κατατοπιστικός κατάλογος της εκδήλωσης (ένας αληθινός οδηγός ροζέ κρασιών)και οι γεμάτες πληροφορίες μπροσούρες, που βρίσκονται αναρτημένες πίσω από κάθε κρασί.

 

Σε ένα υπέροχο περιβάλλον, οι επισκέπτες στο Drink Pink Rosé Wine Extravaganza 2019 θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να επιλέξουν τα ροζέ για το επερχόμενο καλοκαίρι, αφού τα κρασιά αυτού του χρώματος είναι άκρως καλοκαιρινά. Τώρα δε που η ποιότητά τους έχει απογειωθεί καλύπτουν όλων τα γούστα: Αυτών που έτσι κι αλλιώς λατρεύουν τα ροζέ, αλλά και αυτών που προτιμούν τα λευκά ή τα κόκκινα.