Τις υποτιμημένες, «δεύτερες» κοπές κρέατος αναδεικνύει ο σεφ Χρήστος Τζιέρας

Το γνωστό steak house της Τρούμπας, «Άμπακος», αναλαμβάνει να μας επανασυστήσει λιγότερο δημοφιλείς αλλά αξιόλογες και οικονομικές κοπές που ίσως προσπερνάμε.

The LiFO team, 28.3.2019 | 16:27

Τα τελευταία χρόνια ορολογίες όπως kobe, picanha, tomahawk, rib-eye κυριαρχούν στις συζητήσεις όσων λατρεύουν το κρεας. Τι γίνεται όμως με τις λεγόμενες "δεύτερες" κοπές; Είναι πραγματικά "δεύτερες" ή είναι απλά άγνωστες στο ευρύ κοινό;


O Executive - και πρόσφατα βραβευμένος - σεφ του Άμπακου Χρήστος Τζιέρας αναλαμβάνει να μας μυήσει σε ποιοτικές "δεύτερες" κοπές που με το σωστό ψήσιμο και την κατάλληλη προετοιμασία μπορούν να αποτελέσουν μια πρώτης τάξης γαστρονομική εμπειρία και σε πολύ προσιτή τιμή.


Με αφετηρία την Παρασκευή 22 Μαρτίου ο σεφ θα ξεκινήσει το αφιέρωμα στα second cuts, με πρωταγωνιστές κοπές όπως το flat iron steak (η καρδιά του κομματιού που στην Ελλάδα ονομάζουμε χτένι), το inside skirt (ή αλλιώς flat steak), το flap steak από black angus (καπάκι λάπας) μεταξύ άλλων.


Κάθε Παρασκευοσαββατοκύριακο και ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα ο σεφ του Άμπακου θα ετοιμάζει μία ή περισσότερες προτάσεις με βάση μια "άγνωστη" κοπή προκειμένου να διευρύνει τους γευστικούς μας ορίζοντες και να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του ξυλόφουρνου Mibrasa που θα φιλοξενήσει στις σχάρες του τα άκρως ενδιαφέροντα αυτά κομμάτια.


Αυτήν την Παρασκευή το αφιέρωμα "Mind the Cut" ξεκινά με μία πρόταση βασισμένη στο flat iron steak, μια ζουμερή "επίπεδη" μπριζόλα που ιδανικά ψήνεται ολόκληρη για να μην χάσει τα ζουμιά της και σερβίρεται μέτρια ψημένη. Το αφιέρωμα θα τρέχει για όλο το Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο μέχρι εξαντλήσεως των κομματιών.

 

Info
Mind the cut
Άμπακος, Φίλωνος 66, Τρούμπα, Πειραιάς
210 4525251

Οδηγός Γεύσης