Πες αλήθεια! Πόσες φορές έχεις ήδη πει αυτό το περίφημο "θα τα πούμε μέσα στις γιορτές" ως τώρα; Είναι γεγονός πως οι ημέρες των εορτών είναι η ιδανική ευκαιρία για να βγούμε λίγο παραπάνω από το σπίτι και να δούμε όλους τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

 

Συχνά όμως καταλήγουμε να πηγαίνουμε ξανά και ξανά στα ίδια μέρη χάνοντας έτσι ένα σημαντικό κομμάτι της χαράς κάθε εξόδου: τον ενθουσιασμό του να ανακαλύπτουμε έναν νέο θησαυρό της Αθήνας! Σε όποιο σημείο της Αθήνας κι αν βρίσκεσαι λοιπόν, ακολούθησε τον παρακάτω εύχρηστο οδηγό για να επιλέξεις "σοφά" το επόμενο μέρος που θα απολαύσεις ένα υπέροχο ποτήρι κρασί μαζί με την παρέα σου. Άλλωστε σε όλους τους παρακάτω προορισμούς μπορείς να απολαύσεις ελληνικά κρασιά και αποστάγματα.

 

ΚΥΒΕΛΗ (Επτανήσου 15, Κυψέλη)

 

 

Καθημερινά θα βρεις την Κυβέλη γεμάτη κόσμο που θέλει να απολαύσει καλή ελληνική κουζίνα σε προσιτές τιμές και να χαλαρώσει σε έναν χώρο με ζεστούς ανθρώπους, έχοντας για θέα την πράσινη όαση που περιβάλλει την πλατεία Γεωργίου. Πολλοί, μάλιστα, την επιλέγουν μετά από κάποια παράσταση σε ένα από τα πολλά θέατρα της περιοχής. Εκεί θα απολαύσεις εξαιρετική ελληνική κουζίνα σε διάφορες εκφάνσεις της. Θα βρεις παραδοσιακά και «μαμαδίστικα» πιάτα, όπως μοσχαράκι λεμονάτο, ζουμερό μπιφτέκι, κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα ή δροσερό γιαούρτι, αλλά και πιο μοντέρνες εκδοχές των ελληνικών γεύσεων. Φυσικά, το καλό φαγητό θέλει πάντα και το κατάλληλο συνοδευτικό. Διαλεχτά συσκευασμένα αποστάγματα, όπως τα πολυαγαπημένα Μπαμπατζίμ, αποτελούν το ιδανικό συμπλήρωμα στο γεύμα σου.

 

 

 

 

ΡΑΜΠΑ (Βασ. Δημητρίου 14, Ψυχικό)

 

 

Περιπλανώμενος στο φάρο Ψυχικού, ανακαλύπτει κανείς ένα χώρο διαφορετικό και τόσο ατμοσφαιρικό, το εστιατόριο «Ράμπα». Το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι επιλεκτικό, καλύπτοντας όλη τη γκάμα των ηλικιών, έχοντας φινέτσα αλλά χωρίς ίχνος επιτήδευσης. Η κουζίνα είναι διεθνής και μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καθώς συνδυάζει θαλασσινά, κρέας και pasta. Η κάβα περιλαμβάνει διαφορετικών ειδών κρασί και φυσικά τα εκλεκτά Ροζέ, Λευκό και Ερυθρό Μελισσόμαντρα-Καλλιγά. Πέρα από το απολαυστικό φαγητό ο κατάλογος προσφέρει και μια ευρεία γκάμα γλυκών, από brownies έως το γλυκό του κουταλιού της γιαγιάς.

 

 

 

 

ΑΔΟΛΟ (Ελαιών 54 & Εχίνου, Κηφισιά)

 

 

Το Άδολο, ο νέος κομψός και φιλόξενος χώρος της μοντέρνας ψαροφαγίας ήρθε για να προστεθεί στη νόστιμη φαμίλια των Ψαράδων και του Lazaros 1971 του ομίλου Βουλγαράκη, παρουσιάζοντας πιάτα σύγχρονης Ελληνικής Κουζίνας που έχουν τόλμη και φαντασία ανεβάζοντας το επίπεδο της γεύσης. Οι πολυεπίπεδοι άνετοι χώροι και η υπερυψωμένη σάλα  στην οποία συναντάς το φινετσάτο wine μπαρ, θα σας δυσκολέψουν με την αισθητική τους για τη θέση που θα επιλέξετε. Η ψαγμένη κουζίνα με την υπογραφή του σεφ Βασίλη Τσατσάκη πρωτοτυπεί. Το Άδολο διοργανώνει βραδιές γευσιγνωσίας με εκλεκτούς οίνους και αποστάγματα όπως τα Μπαμπατζίμ, το λευκό κρασί Μελισσόμαντρα-Καλλιγά ή το Ψηλές Κορφές του ΕΟΣ Σάμου, αλλά και το γλυκό Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου.

 

 

 

 

Ε&Ο (Λεωφ. Συγγρού 385, Π. Φάληρο)

 

 

Το Ε&Ο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια ασιατικής κουζίνας στην Αθήνα. Το εστιατόριο έχει γίνει συνώνυμο με τα κορυφαία ασιατικά πιάτα που σερβίρονται σε κομψό αλλά casual περιβάλλον. Η έμφαση δίνεται στη χρήση των καλύτερων τοπικών προϊόντων για τη δημιουργία ενός δελεαστικού συνδυασμού γεύσεων από την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Σρι Λάνκα, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη. Μπορεί κανείς να απολαύσει, ακόμα, εξαιρετικά κρασιά όπως το Λευκό Μοσχάτο Ψηλές Κορφές του ΕΟΣ Σάμου ή τον Λευκό Κύκνο, ένα απολαυστικό μοσχοφίλερο της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Επίσης, από κόκκινα κρασιά υπάρχει η επιλογή της Μελισσόμαντρας-Καλλιγά Κόκκινο ή το ερυθρό Δούρειος, βιολογικής καλλιέργειας, του κτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου.

 

 

 

 

ΓΚΑΛΕΡΙ ΤΟΥ ΜΕΖΕ (Μεγ. Αλεξάνδρου 63, Περιστέρι)

 

 

Η «Γκαλερί του Μεζέ» είναι μια χαρούμενη, φωτεινή new wave ταβέρνα με κατσαρόλες και τρίφτες που κρέμονται από το ταβάνι, και πολλές άλλες καλόγουστες διακοσμητικές λεπτομέρειες. Δημιουργήθηκε από την αγάπη για το φαγητό και τις ιδιαίτερες γεύσεις από την ελληνική γαστρονομική παράδοση αλλά και τις διεθνείς κουζίνες. Εδώ μπορεί κανείς να βρει μεγάλη ποικιλία από νοστιμιές: η κουζίνα έχει εύρος κι έξυπνες ιδέες. Στη «Γκαλερί του Μεζέ» μπορεί κανείς να απολαύσει ούζο και τσίπουρο Μπαμπατζίμ, cocktails με βάση το απόσταγμα σταφυλιών Malvasia του Μπαμπατζίμ, τη Μαλαγουζιά «Δούρειος» και το Ξινόμαυρο «Κιόσκι» του κτήματος Μπαμπατζιμόπουλου, και τέλος το πολυαγαπημένο γλυκό μοσχάτο της Σάμου, το Vin Doux.