Κρεατοφαγία στη Νέα Διαγώνιο της Θεσσαλονίκης

Εδώ το φαγητό έχει τον δικό του χαρακτήρα

LIFOTEAM 4.12.2018 | 12:22

Όταν μιλάμε για φαγητό, υπάρχουν δύο κατηγορίες: εκείνοι που αγαπάνε το κρέας κι εκείνοι που δεν ξέρουν τι χάνουν... Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία και το αγαπημένο σου γεύμα περιλαμβάνει οπωσδήποτε λίγο ψητό, τότε θα πρέπει να επισκεφτείς τη Νέα Διαγώνιο στη Θεσσαλονίκη.

 

Εδώ το φαγητό έχει τον δικό του χαρακτήρα και οι δυνατές γεύσεις έχουν «μνήμη». Θέλεις να επιστρέφεις σε αυτές γιατί ξυπνάνε μέσα σου συναισθήματα οικειότητας. Είναι ωραίο να υπάρχουν κλασικές γεύσεις! Επειδή, όμως, πάντα διψάς για αλλαγή, για το κάτι διαφορετικό, στη Νέα Διαγώνιο η μνήμη και η εξέλιξη βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία.

 

Κρεατοφαγία στη Νέα Διαγώνιο της Θεσσαλονίκης
Ο σεφ Ιωάννης Χαντακής δημιουργεί πιάτα κλασικά αλλά και μοντέρνες προτάσεις.

 

Ο σεφ Ιωάννης Χαντακής δημιουργεί πιάτα κλασικά, όπως ο λαχταριστός χειροποίητος χοιρινός γύρος και τα διάσημα ζουμερά μοσχαρίσια σουτζουκάκια, αλλά και  μοντέρνες προτάσεις, όπως φιλέτο μοσχαρίσιο με carpaccio μαύρης καλοκαιρινής τρούφας και μια βελούδινη κρέμα porcini, ψαρονέφρι με ψητό τυρί μπάντζο πάνω σε pancake πατάτας και πέστο πράσινης μουστάρδας, καθώς και steak ξηράς ωρίμανσης.

 

Μακριά από οτιδήποτε μπορεί να θυμίζει ψησταριά, η Νέα Διαγώνιος αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση που σε κερδίζει με τη μεταμοντέρνα αισθητική του χώρου της και σε αιχμαλωτίζει με τις γεύσεις των πιάτων. Η πέτρα και το ξύλο είναι τα βασικά στοιχεία σε ένα σύγχρονο μίνιμαλ περιβάλλον με θέα τη θάλασσα, όπου αισθάνεσαι από την πρώτη στιγμή ότι όλα είναι προσεγμένα στη λεπτομέρεια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι της έχει απονεμηθεί από το LTG Lifestyle Awards το Βραβείο για το Εστιατόριο της Χρονιάς 2018-19 στην Ευρώπη.

 

Κρεατοφαγία στη Νέα Διαγώνιο της Θεσσαλονίκης
Ψαρονέφρι με ψητό τυρί μπάντζο πάνω σε pancake πατάτας και πέστο πράσινης μουστάρδας

 

Info:

Νέα Διαγώνιος, Νικολάου Πλαστήρα 89, Νέα Κρήνη, 2310 029085, [email protected]

Ανοιχτά: Τρ.-Κυρ. 12:00-00:30

Οδηγός Γεύσης