Πλατεία Αριστοτέλους, 2006. Μέσα στους πολύχρωμους καμβάδες της άνοιξης, έτσι όπως μόνο η φύση μπορεί να ζωγραφίσει, το Αγιολί ανοίγει την πόρτα του σε κάθε επισκέπτη, σε κάθε λάτρη του καλού φαγητού.

 

Πιάτα νόστιμα, ευφάνταστα, φιλοξενούν γαστριμαργικά παντρέματα εκλεκτών υλικών διαγράφοντας ένα πεντάγραμμο γεύσεων, που πότε είναι ένα legato απαλό και άλλοτε γίνεται ένα staccato εκκωφαντικής έκρηξης με συνδυασμούς που εξιτάρουν και αφυπνίζουν.

 

Τα πιο ταπεινά υλικά μεταμορφώνονται και φοράνε τα καλά τους, λάμποντας έτσι το ένα δίπλα στο άλλο. Μα είναι αυτά τα ταπεινά που δίνουν το στίγμα τους και μέσα από την απλότητά τους ξετυλίγεται η πιο περίτεχνη και πολύχρωμη γαστριμαργική απόλαυση.

 

Φαγητό με θέα τη θάλασσα.
Φαγητό με θέα τη θάλασσα.


Το πέρασμα στην Παραλία, 2012

Κι οι πόρτες άνοιξαν. Με θέα το ατέλειωτο βαθύ μπλε της θάλασσας. Και έναν ήλιο λαμπρό να ακτινοβολεί στα κύματα. Αισιοδοξία, δημιουργία... καλό φαγητό! Το Αγιολί δεν χορταίνει απλά, θρέφει και γεμίζει τον καλεσμένο του. Τον υποδέχεται με αγάπη, του στρώνει το τραπέζι και του προσφέρει όλη του τη φροντίδα σε ένα πιάτο.


Κοιτάζοντας το αύριο, 2018

Γκρεμίζοντας κάθε αυταπάτη που χτίζεται γύρω μας, το Αγιολί παραμένει αληθινό, πιστό και αφοσιωμένο στο καλό φαγητό. Δεν ξεχνάει την παράδοση. Αγκαλιάζει το μοντέρνο και συνεχίζει, μοναδικό σε αυτό που κάνει: φαγητό από τα βάθη της καρδιάς.


Info

Αγιολί

Λ. Νίκης 15

2310 262888