Το νέο κρασί του Κτήματος Κυρ-Γιάννη είναι αφιερωμένο στον Έλληνα αμπελουργό

Μια καινούργια ετικέτα που θέλουμε να δοκιμάσουμε

The LiFO team, 26.9.2018 | 11:48

Μια νέα ετικέτα, ένα ερυθρό κρασί από χαρμάνι τριών γαλλικών ποικιλιών (Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot), Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Μακεδονίας μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά το Κτήμα Κυρ Γιάννη.

 

Τα σταφύλια του «Μπλε Τρακτέρ» προέρχονται από επιλεγμένους αμπελώνες συνεργαζόμενων με το Κτήμα παραγωγών της Μακεδονίας. Ισορροπημένο, μαλακό, γεμάτο και φρουτώδες, με αρώματα των μαύρων φρούτων, μπαχαρικών και βανίλιας, είναι ένα κρασί καθημερινό και ευχάριστο για κάθε περίσταση.

 

Οι περισσότερες ετικέτες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη παράγονται από σταφύλια που προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες στη Νάουσα και στο Αμύνταιο, δύο από τις πιο σημαντικές αμπελουργικές ζώνες της Μακεδονίας.

 

Δίπλα σ' αυτούς τους αμπελώνες βρίσκονται εκείνοι των επαγγελματιών αμπελουργών με πολλούς από τους οποίους το Κτήμα συνεργάζεται απ' το ξεκίνημά του το 1997. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την επιστημονική υποστήριξή τους με την ομάδα των γεωπόνων καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους και τελικώς την αγορά των σταφυλιών τους.

 

Με τη συνεργασία αυτή, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη ενισχύει την τοπική κοινωνία και συνεισφέρει στη διατήρηση της πλούσιας αμπελουργικής παράδοσης σε καίριες αμπελουργικές ζώνες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπως η Φλώρινα, η Ημαθία, η Πέλλα και η Γουμένισσα. Στις περιοχές αυτές, υπάρχουν σήμερα περίπου 70.000 στρέμματα αμπελώνων και 14.000 αμπελουργοί.

 

Για να τιμήσει αυτή τη σχέση αποφάσισε να αφιερώσει το νέο του κρασί στον Έλληνα αμπελουργό. Το όνομα της ετικέτας αποτελεί αναφορά στο μικρό, αμπελουργικό, μπλε τρακτέρ, που είχε ο Γιάννης Μπουτάρης, όταν φύτεψε το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα τη δεκαετία του '70 το οποίο βρίσκεται ακόμα τοποθετημένο στην είσοδο του οινοποιείου.

Οδηγός Γεύσης