Μια αξέχαστη βραδιά υψηλής γαστρονομίας πρόσφεραν την Παρασκευή 20 Ιουλίου στους επισκέπτες και τους καλεσμένους του Mylos Bar Restaurant ο guest chef Τάσος Μαντής και ο resident chef Ανταμ Κοντοβάς.

 

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Τάσος Μαντής, σε μία από τις σπάνιες «εξόδους» του από την κουζίνα του περίφημου αθηναϊκού Hytra βρέθηκε στην καρδιά της Καλντέρας ενώνοντας δυνάμεις και φαντασία με τον ταλαντούχο Ανταμ Κοντοβά, με τη συνεργασία τους να ξεπερνά τις προσδοκίες.

 

Όλα όσα έγιναν στην επίσκεψη του βραβευμένου με αστέρι Michelin Τάσου Μαντή στο Mylos Bar Restaurant
Ο Ανταμ Κοντοβάς (resident chef) και o Τάσος Μαντής (guest chef - Hytra) στην κουζίνα του Mylos Bar Restaurant.

 

Τα πιάτα που δημιούργησαν ειδικά για τις ανάγκες του event συγκέντρωσαν τα κολακευτικά σχόλια των συνδαιτυμόνων, ανάμεσα στους οποίους καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου της γαστρονομίας, εκπρόσωποι ΜΜΕ, επιχειρηματίες και φορείς της Σαντορίνης.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Mylos Bar Restaurant επιχειρεί με τη μετάκληση ενός σπουδαίου chef να συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη του νησιού ως κορυφαίου γαστρονομικού προορισμού παγκοσμίως.

 

Όλα όσα έγιναν στην επίσκεψη του βραβευμένου με αστέρι Michelin Τάσου Μαντή στο Mylos Bar Restaurant
Ένα από τα επιδόρπια της βραδιάς.

 

Το καλοκαίρι του 2017 ο Αθηναγόρας Κωστάκος του κοσμοπολίτικου Meraki στο Λονδίνο είχε συμπράξει με τον Ανταμ Κοντοβά στην κουζίνα του ανεμόμυλου, με την επιτυχία του event να δημιουργεί την «υποχρέωση» για ανάλογα μελλοντικά εγχειρήματα.

 

Φέτος, ο Τάσος Μαντής έφερε στο Φηροστεφάνι άνεμο καινοτομίας με τις πρωτοποριακές ιδέες του για τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα.

 

Τα μοναδικά πιάτα που δημιούργησαν με τον Ανταμ Κοντοβά σε συνδυασμό με τα εκλεπτυσμένα επιδόρπια του patissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη αποτέλεσαν γαστρονομική εμπειρία για όσους είχαν το προνόμιο να τα δοκιμάσουν.

 

Όλα όσα έγιναν στην επίσκεψη του βραβευμένου με αστέρι Michelin Τάσου Μαντή στο Mylos Bar Restaurant
To Mylos Bar Restaurant.

 

Mylos Bar Restaurant, Φηροστεφάνι, Σαντορίνη, www.mylossantorini.com, Τηλ.: 0030 22860 25640, Email: [email protected], www.facebook.com/MylosSantorini/, www.instagram.com/mylossantorini/

Οδηγός Γεύσης