Στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής έκθεσης «Cook8: Ο Νέος Τόπος Εστίασης» με θέμα το εστιατόριο του μέλλοντος, το αίθριο του Μουσείου Μπενάκη της Πειραιώς 138 μεταμορφώνεται σε θερινό σινεμά και συγχρόνως σε κουζίνα ενός ιταλικού εστιατορίου.

 

Για μια και μόνο βραδιά, την Πέμπτη 5 Ιουλίου, το κλασικό πια «Είμαι ο Έρωτας» του Λούκα Γκουαντανίνο προβάλλεται στο Μουσείο ενώ μετά το τέλος της προβολής, το κοινό θα γευτεί τα ιταλικά εδέσματα που θα έχει επιμεληθεί ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος.

 

Επιπλέον, και ειδικά για τη βραδιά αυτή, παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης Cook8 έως τις 20.30, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να την επισκεφτεί λίγο πριν την προβολή (Γενική είσοδος: 8€ / Μειωμένο: 4€).  

 

Για την είσοδο στην εκδήλωση, λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, απαιτείται η επίδειξη ατομικών Δελτίων Εισόδου, τα οποία θα διανέμονται στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, μέχρι εξαντλήσεως τους, το Σάββατο 30 Ιουνίου, 10.00 – 21.00, και την Κυριακή 1η Ιουλίου, 10.00 – 18.00. Κάθε άτομο μπορεί να προμηθεύεται μέχρι δύο (2) ατομικά Δελτία Εισόδου.

 

Mια βραδιά με θερινό σινεμά και δωρεάν μενού απ’ τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στο Μουσείο Μπενάκη
To «Είμαι ο Έρωτας» χαιρετίστηκε για την απαράμιλλη σκηνοθετική της κομψότητα, το εκλεπτυσμένο της γούστο, τις διακριτικές αναφορές στην παράδοση του ιταλικού σινεμά

 

Το 2009, ο Λούκα Γκουαντανίνο - σκηνοθέτης του «Να Με Φωνάζεις μετ’ Όνομά Σου» και του επερχόμενου ριμέικ της «Suspiria»- έκανε το όνομά του διεθνώς γνωστό με μια ταινία που χαιρετίστηκε για την απαράμιλλη σκηνοθετική της κομψότητα, το εκλεπτυσμένο της γούστο, τις διακριτικές αναφορές στην παράδοση του ιταλικού σινεμά -και κυρίως στο σινεμά του Λουκίνο Βισκόντι-, την εύθραυστη ερμηνεία της Τίλντα Σουίντον και τη γαστρονομική της ευφυΐα.

 

Το «Είμαι ο Έρωτας» διαδραματίζεται σε μια αριστοκρατική βίλα στο Μιλάνο που ανήκει στην πανίσχυρη οικογένεια βιομηχάνων Ρέκι. Είναι η βραδιά των γενεθλίων του ιδρυτή της επιχείρησης που πρόκειται εκεί, με όλη την οικογένειά του συγκεντρωμένη, να ανακοινώσει την αλλαγή σκυτάλης της αυτοκρατορίας. 

 

Στη διάρκεια του δείπνου, ο γοητευτικός εγγονός του, Εντοάρντο, παρουσιάζει την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, η αδερφή του Ελιζαμπέτα θα μιλήσει πρώτη φορά για τη δική της κρυφή ζωή και η σύζυγος του μεγάλου γιου του πατριάρχη, η Έμα, μια Ρωσίδα που ζει συντηρώντας το μύθο μιας εποχής που μοιάζει να έχει περάσει ανεπιστρεπτί, θα παρασυρθεί από την επιθυμία της να... ζήσει.

 

Χτισμένο με δεξιοτεχνία πάνω στη λογική του τελετουργικού ενός αξέχαστου δείπνου όπου όλα μπορούν να συμβούν, το «Είμαι ο Έρωτας» είναι μια ταινία που κρατάει σε εγρήγορση όλες τις αισθήσεις, δίνοντας έμφαση σε αυτή της γεύσης.

 

Σε μια από τις πιο σημαντικές σκηνές της ταινίας, ένα πιάτο με γαρίδες (σερβιρισμένες με ρατατούι και γλυκόξινη σάλτσα) θα γίνει το κέντρο του μελοδράματος.

 

Το μενού, μια ευγενική χορηγία του Δειπνοσοφιστηρίου και του Δημήτρη Σκαρμούτσου,περιλαμβάνει ριζότο με lime, παρμεζάνα και σπαγγέτι λαχανικών.

 

Mια βραδιά με θερινό σινεμά και δωρεάν μενού απ’ τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στο Μουσείο Μπενάκη
Το «Είμαι ο Έρωτας» διαδραματίζεται σε μια αριστοκρατική βίλα στο Μιλάνο που ανήκει στην πανίσχυρη οικογένεια βιομηχάνων Ρέκι.

 

Η αρχιτεκτονική έκθεση «Cook8: Ο Νέος Τόπος Εστίασης», συνδιοργάνωση των ΔΟΜΩΝ και του Μουσείου Μπενάκη, παρουσιάζει τρία απρόσμενα εστιατόρια υλοποιημένα σε πραγματικές διαστάσεις καθώς και 280 ακόμα προτάσεις από 24 χώρες, έως τις 29 Ιουλίου στο ισόγειο, εμβαδού 1.100m2, του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν μέσα στα έργα βιώνοντας μια νέα εμπειρία εστίασης. 

 

Είμαι ο Έρωτας (Io Sono L’ Amore) | 2009 | Ιταλία | 114’ | Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο | Σενάριο: Μπάρμπαρα Αλμπέρτι, Ιβάν Κοτρονέο, Γουόλτερ Φασάνο, Λούκα Γκουαντανίνο | Μουσική: Τζον Άνταμς | Φωτογραφία: Γιορίκ Λε Σο | Μοντάζ: Γουόλτερ Φασάνο | Πρωταγωνιστούν: Τίλντα Σουίντον, Φλάβιο Παρέντι, Εντοάρντο Γκαμπριελίνι, Αλμπα Ρορβάκερ

 

Info

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Ώρα Προσέλευσης: 20:30

Είσοδος Ελεύθερη με την επίδειξη Δελτίου Εισόδου.

Χωρητικότητα: 300 άτομα.

 

Διανομή Δελτίων Εισόδου:

Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138, το Σάββατο 30 Ιουνίου, 10.00 με 21.00, και την Κυριακή 1η Ιουλίου, 10.00 – 18.00. Έως 2 Δελτία Εισόδου / άτομο και μέχρι εξαντλήσεώς τους.

Οδηγός Γεύσης