Το Οινόραμα επιστρέφει για να αποδείξει ότι το κρασί είναι παντού και είναι για όλους

Το αγαπημένο μας ποτό έχει την τιμητική του στη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο που διοργανώνεται 10 με 12 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο

 

Το Οινόραμα επιστρέφει για να αποδείξει ότι το κρασί είναι παντού και είναι για όλους

 

Κάνε με εικόνα. Τρέχω από το πρωί. Πάω για να καλύψω κάποιο θέμα, κάθομαι σε γραφείο, σε ένα καφέ με τον υπολογιστή (πάντα), ψάχνω online και offline, γράφω, πάω για τη γυμναστική μου. Στο ενδιάμεσο, μπορεί στα πεταχτά να δω ένα φίλο.

 

Πάω για κάποιο σεμινάριο. Φτάνει πια βράδυ όταν θα επιστρέψω σπίτι και θα κατεβάσω ρολά. Και αυτή, αυτή τη μαγική στιγμή που κλείνει μια γεμάτη μέρα, είναι που θα παίξει η μουσική μου και θα βάλω ένα ποτήρι κρασί. Απόλαυση.

 

Διαφορετικά, η μέρα μπορεί να κλείσει σε ένα μπαρ με φίλους, με το αγαπημένο πρόσωπο. Πάντα με ένα ποτήρι κρασί, γιατί μου το προτείνει και ο διατροφολόγος μου. Πάλι καλά που επιτρέπεται το κρασί γιατί αλλιώς θα έκλεβα. Το παραδέχομαι.

 

 

Το κρασί και μάλιστα σε καλές ποιότητες και γεύσεις, βρίσκεται παντού και είναι για όλους. Δεν είναι σνομπ, δεν αφορά μόνο τους μεν ή τους δε, δεν βλέπει σε ηλικίες.

 

Όλοι έχουν πρόσβαση σε ένα καλό ποτήρι κρασί και όλους τους συντροφεύει σε μοναχικές και κοινωνικές στιγμές, στη χαρά και στη λύπη, σε στιγμές ανασυγκρότησης και αποφάσεων.

 

Μια τέτοια εικόνα είναι και του Bua που μετά από μια μέρα δουλειάς, αράζει στο σαλονάκι του tattoo στούντιο στο Νέο Ηράκλειο για να χαλαρώσει με ένα ωραίο ποτήρι κρασί. Γιατί η δουλειά του απαιτεί προσήλωση, αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία.

 

 

 

Μια τέτοια εικόνα είναι και της Έλενας που κλείνοντας το βενζινάδικο στη Μεσογείων, αφήνοντας την κούραση της εξωτερικής εργασίας με τις βενζίνες και τα πετρέλαια, την επαφή με τόσο κόσμο, θα πάρει το χρόνο και τη στιγμή της, βάζοντας ένα ωραίο ποτήρι κρασί.

 

 

 

Γιατί το κρασί είναι παντού.

 

Ειδικότερα σε όλο του το μεγαλείο, θα το βρείτε 10 με 12 Μαρτίου, στην μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο που γίνεται στο Ζάππειο Μέγαρο.

 

Το Οινόραμα που κλείνει 24 χρόνια παρουσίας, θα φιλοξενεί 350 (!) οινοποιεία από όλη τη χώρα και από ότι φαίνεται φέτος θα ξεπεράσει τις 25.000 φιάλες που καταναλώθηκαν πέρσι.

 

Επιπλέον για όλους τους λάτρεις, το τριήμερο θα ακολουθήσει η εβδομάδα κρασιού «Athens Wine Week» (12 με 18 Μαρτίου), όπου σε διάφορα σημεία της πόλης, σε εστιατόρια και wine bars θα γίνονται οινικές εκδηλώσεις όπως γευσιγνωσίες, masterclasses, οινικά δείπνα και όλα αυτά σε προνομιακές τιμές.

 

Θέλεις να πας; Αν είσαι επαγγελματίας έχεις δικαίωμα δωρεάν εισόδου με την εγγραφή σου στο www.oenorama.com. Δεν είσαι; Το κόστος για την είσοδο είναι 12 ευρώ και περιλαμβάνει αναλυτικό οδηγό και ποτήρι γευσιγνωσίας του Οινοράματος.