Η Ελένη Ψυχούλη για δύο ημέρες στην γκαλερί a. antonopoulou

Με κρασί και μουσική το Eleni Psihouli Concepts κάνει παρέα στην έκθεση του Ζήση Κοτιώνη, do_as domestic assemblage

The LiFO team, 1.3.2018 | 11:23

Στην έκθεση αρχιτεκτονικής και design του Ζήση Κοτιώνη, do_as θα συμμετάσχουν για δύο ημέρες, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαρτίου, η Ελένη Ψυχούλη και το Eleni Psihouli Concepts.

 

Η σειρά οικιακών αντικειμένων και επίπλων do_as προκύπτει από τη συνάθροιση διαφορετικών στοιχείων ξύλου και άλλων υλικών, όπως τούβλα, μεταλλικές ντίζες, χωνιά, λεκάνες, καλάμια, πλέγματα.

 

Ο καλλιτέχνης ακολουθεί μια μεθοδολογία συλλογής και καταγραφής των αποσπασμάτων του σύγχρονου οικιακού κόσμου, του νοικοκυριού στον εσωτερικό και τον υπαίθριο χώρο της διαμονής και επικεντρώνεται στα υλικά της νέας οικιακής κουλτούρας.

 

Μετά την καταγραφή και τη συλλογή ανασυντάσσει τα ευρήματά του σε χρήσεις των υλικών του οικιακού κόσμου που δεν ήταν προβλέψιμες από το αρχικό τους πρόγραμμα.

 

Η μεθοδολογία του σχεδιασμού μοιάζει με τη λογική των συνταγών μαγειρικής: Προσδιορίζονται τα υλικά προς χρήση, οι ποσότητές τους και με το συνδυασμό τους προκύπτουν οι δομές των επίπλων.

 

Κάθε αρθρωτό έπιπλο μπορεί να αποδιαρθρωθεί στις μονάδες των υλικών που το απαρτίζουν και να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση έτοιμα να χρησιμοποιηθούν σε νέα “συνταγή”, σε νέα μορφή χρηστικού αντικειμένου.

 

Το Eleni Psihouli Concepts χτίζει μαζί του ένα αλλόκοτο «σπίτι-σύμπαν» που μοιάζει με συνταγή μαγειρικής: συγκεκριμένες δόσεις από χωνιά, λεκάνες, καλάμια, ντίζες και τούβλα, δημιουργούν τα έπιπλα.

 

Πολλά χιλιόμετρα χειροποίητης σταυροβελονιάς ντύνουν το τοπίο, για να συνθέσουν όλα μαζί ένα διαφορετικό κατοικήσιμο χώρο, από χρώμα και υλικά της οικιακής κουλτούρας σε νέες αισθητικές περιπέτειες.

 

Info

9 και 10 Μαρτίου 2018

Παρασκευή βράδυ 19:00-22:00, με κρασί και μουσική.

Σάββατο 12:00-16:00

 

Πληροφορίες έκθεσης:

Do_As: Μια Εγκατάσταση της Νέας Οικιακότητας του Ζήση Κοτιώνη.

Διάρκεια έκθεσης: έως 10 Μαρτίου 2018

Ώρες λειτoυργίας: Τετάρτη έως Παρασκευή 2:00-8:00 μ.μ. και Σάββατο 12:00-4:00 μ.μ

Οδηγός Γεύσης