Ο βραβευμένος chef Θοδωρής Παπανικολάου αναλαμβάνει το Sense Fine Dining Restaurant

Μετά από την επιτυχημένη πορεία του στο «Σελήνη» της Σαντορίνη ο chef έρχεται στο εστιατόριο του ξενοδοχείου ATHENSWAS

LIFOTEAM 24.5.2017 | 13:47

 

Το ξενοδοχείο «ATHENSWAS» και ο Chef Θοδωρής Παπανικολάου ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας προσκαλούν στο «SENSE Fine Dining Restaurant», στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου με την θέα στην Ακρόπολη. Τα επίσημα εγκαίνια του εστιατορίου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Μαΐου.
 
Ο Θοδωρής Παπανικολάου, ένας chef με πολύ ηχηρή μαγειρική άποψη και γαστρονομικό αποτύπωμα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο εστιατόριο «Σελήνη» στην Σαντορίνη όπου και εργάστηκε τα τρία τελευταία χρόνια. Απόδειξη οι δύο Χρυσοί Σκούφοι από το «Αθηνόραμα», που βραβεύει τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια από το 1994, και τα 2 αστέρια με ανοδική ένδειξη τον τελευταίο του χρόνο στη «Σελήνη» από τα «FnL best Restaurants Awards». 
 
Έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Ιταλία και την Τοσκάνη, και πιο συγκεκριμένα στην Φλωρεντία, αποκομίζοντας από εκεί σημαντικές παραστάσεις. Εντούτοις, η μαγειρική του φημίζεται για τον ιδιαίτερο της χαρακτήρα, την εξελιγμένη ελληνικότητα και τη φινέτσα της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια βαθιά νόστιμη αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη ελληνική κουζίνα, η οποία πατάει με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην γευστική μνήμη και στο σύγχρονο μαγειρικό γίγνεσθαι, αποκαλύπτοντας έτσι το αυθεντικό του ταλέντο.
 
Στη κουζίνα που θα παρουσιάσει στο «Sense Fine Dining Restaurant» θα αντικατοπτρίζεται η μαγειρική του φιλοσοφία: η σημερινή μοντέρνα ματιά μιας ελληνικής κουζίνας που δεν αποσπάται όμως από τις ρίζες και τις μνήμες της,  η δική του σύγχρονη, συχνά παιχνιδιάρικη εκδοχή κάποιων κλασσικών ιδεών, η πρωτότυπη ματιά στην παρουσίαση των πιάτων, και τέλος η εξέλιξη και το δικό του στίγμα σε μια κουζίνα.

 
Την επιμέλεια του σέρβις του εστιατορίου αλλά και συνολικά του ξενοδοχείου ανέλαβε ο Άγγελος Αντωνίου, προερχόμενος από το φημισμένο εστιατόριο «Σπονδή» των 2 αστεριών Michelin.
 
Ο Θοδωρής Παπανικολάου επιμελείται εκτός από το μενού του «Sense Fine Dining Restaurant» και την πρωινή και μεσημεριανή κάρτα του ξενοδοχείου, δίνοντας έτσι στο «ATHENSWAS» την δική του γαστρονομική σφραγίδα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

Εγκαίνια: Παρασκευή 26 Μαΐου
Κρατήσεις
τηλ.: 210 9200240
e-mail: [email protected]
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, στο rooftop του ξενοδοχείου ATHENSWAS, Αθήνα
Τρίτη-Κυριακή: 18.00 - 01.00 

 

 

 

Οδηγός Γεύσης