«Suntan»: Κάποιοι μαυρίζουν. Άλλοι καίγονται!

Πρεμιέρα σήμερα για τη νέα ταινία με φόντο το Αιγαιοπελαγίτικο καλοκαίρι

LIFOTEAM 31.3.2016 | 12:16

«Suntan»: Κάποιοι μαυρίζουν. Άλλοι καίγονται!

 

Ήλιος. Ζέστη. Παραλία. Άμμος. Βουτιές. Ξενύχτια. Αλκοόλ. Έρωτας και σεξ. Και πάλι από την αρχή. Το ελληνικό σινεμά δεν είχε καταφέρει να συλλάβει τι σημαίνει καλοκαίρι σε ελληνικό νησί, με όλες του τις εικόνες, τις μυρωδιές, τον εκτυφλωτικό ήλιο, μέχρι σήμερα! Το «Suntan» είναι ένα θρίλερ για μια επιθυμία που ξεφεύγει από τα όρια. Είναι μια σπουδή πάνω στην ματαίωση που φέρνει ο χρόνος. Είναι μια προειδοποίηση για το ξέσπασμα όλων των απωθημένων. Όμως πάνω απ’ όλα, το «Suntan» είναι μια ερωτική υπόσχεση...

 

Suntan (σάνταν): Μαύρισμα, το. Η πράξη και το αποτέλεσμα της έκθεσης του ανθρωπίνου σώματος στην ηλιακή ακτινοβολία. Suntan: Είναι σέξι. Είναι επικίνδυνο. Φεύγει γρήγορα. Όπως και το καλοκαίρι άλλωστε…

 

«Suntan»: Κάποιοι μαυρίζουν. Άλλοι καίγονται!

 

Πέντε νεανικά κορμιά λιάζονται σε μια παραλία της Αντιπάρου, προσπαθώντας να συνέλθουν από την κραιπάλη της προηγούμενης νύχτας, και κάθε προηγούμενης νύχτας. Εικοσάρηδες όλοι τους, εκτυφλωτικά όμορφοι και σίγουροι για τον εαυτό τους, περνούν ξέγνοιαστα τα μεσημέρια τους στην παραλία γυμνιστών και τα βράδια τους παρτάρουν έξαλλα στα μπαρ και στη θρυλική ντίσκο La Luna, αναζητώντας διαρκώς την περιπέτεια και τον επόμενο ερωτικό σύντροφο.

 

Στην ίδια παραλία, ένας ντροπαλός μεσήλικας τούς παρακολουθεί από απόσταση και προσπαθεί να βρει τρόπο να τους προσεγγίσει. Είναι ο Κωστής, ο σαραντάρης γιατρός του νησιού που τους γνώρισε όταν πήγαν στην κλινική του για να περιποιηθεί τον μικροτραυματισμό της Άννας, της νεαρής απροσποίητα και θανατηφόρα σέξι Ελληνίδας της παρέας. Χωρίς να φαίνεται να έχει συναίσθηση τού πόσο κωμικοτραγικά παράταιρος φαίνεται δίπλα τους (ή παρόλο που το ξέρει πολύ καλά), τελικά θα καταφέρει να τους μιλήσει και εκείνοι θα τον βάλουν για λίγο στην παρέα, αν μη τι άλλο γιατί φαίνεται να διασκεδάζουν με την ιδέα ενός τέτοιου πειράματος.

«Suntan»: Κάποιοι μαυρίζουν. Άλλοι καίγονται!

 

Όμως είναι πολύ απασχολημένοι με τους εαυτούς τους για να καταλάβουν ότι για τον Κωστή, αυτή η χαλαρή παρέα σημαίνει πολλά περισσότερα. Είναι μια ευκαιρία -ή τουλάχιστον έτσι νομίζει- να ζήσει ετεροχρονισμένα την ανέμελη νεανική ηλικία που τον προσπέρασε και όλα αυτά που δεν πρόλαβε να γευτεί.

 

Η αυταπάτη είναι σαφής σε όλους εκτός από αυτόν και η σύγκρουση με την πραγματικότητα θα είναι σαρωτική: ο Κωστής θα ερωτευτεί την Άννα, θα βουτήξει πίσω της στην ηδονιστική της καθημερινότητα, αλλά γρήγορα θα χαθεί σε επικίνδυνα νερά, τυφλωμένος σε μια δίνη επιθυμίας και απελπισίας.

 

«Suntan»: Κάποιοι μαυρίζουν. Άλλοι καίγονται!

 

«Suntan»: Κάποιοι μαυρίζουν. Άλλοι καίγονται!

 

«Suntan»: Κάποιοι μαυρίζουν. Άλλοι καίγονται!

 

Από σήμερα, το «Suntan» φέρνει το ανέμελο και ηδονιστικό Αιγαιοπελαγίτικο καλοκαίρι στους κινηματογράφους της Ελλάδας