Η αληθινή ιστορία του υποβρυχίου KURSK έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Ο καταξιωμένος δημιουργός Τόμας Βίντερμπεργκ επιστρέφει με μια συγκλονιστική ταινία σε παραγωγή Λικ Μπεσόν

LIFOTEAM 7.12.2018 | 17:18

Ήταν Αύγουστος του 2000 όταν το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο KURSK χάθηκε στον πυθμένα της θάλασσας του Μπάρεντς, όταν μια απλή ναυτική άσκηση εξελίχθηκε σε θανάσιμο εφιάλτη μετά από δύο τεράστιες εκρήξεις από διαρροή υπεροξειδίου του υδρογόνου.

 

Επί εννέα ημέρες, η ρωσική κυβέρνηση αρνιόταν κατηγορηματικά τη βοήθεια από τις ξένες κυβερνήσεις. Όταν πια συμφώνησε να δεχθεί τη συνδρομή της βρετανικής και της νορβηγικής κυβέρνησης, ήταν ήδη αργά...

 

Η αληθινή ιστορία του υποβρυχίου KURSK έρχεται στη μεγάλη οθόνη


Την αξέχαστη αυτή ιστορία που συντάραξε ολόκληρο τον πλανήτη πριν από 18 χρόνια φέρνει σήμερα στη μεγάλη οθόνη ο πολυβραβευμένος Τόμας Βίντερμπεργκ (Οικογενειακή Γιορτή, Το Κυνήγι).

 

Αν και η ανθολογία του σπουδαίου δημιουργού αποτελείται κυρίως από ταινίες που γεννήθηκαν από δικό του σενάριο, η ιστορία του KURSK και των ανδρών του ήταν τόσο δυνατή που ο Δανός auteur δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο σενάριο του υποψήφιου για Όσκαρ Ρόμπερτ Ρόντατ (Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν).

 

Η αληθινή ιστορία του υποβρυχίου KURSK έρχεται στη μεγάλη οθόνη


Στην ταινία, ο Βίντερμπεργκ δεν κάνει μια απλή καταγραφή των όσων συνέβησαν. Αντιθέτως, παρουσιάζει την ανθρώπινη πλευρά του δράματος γι' αυτό και επενδύει στους τραγικούς ήρωες και τις οικογένειές τους.

 

Έτσι, στο κέντρο της υπόθεσης είναι ο διοικητής του KURSK Μιχαήλ Άβεριν, ένας άνδρας έμπειρος και γεννημένος ηγέτης τον οποίο υποδύεται ο εξαιρετικός Ματίας Σένερτς (Το Κορίτσι από τη Δανία, Το Κόκκινο Σπουργίτι). Δίπλα του η Λέα Σεϊντού (Η Ζωή της Αντέλ, Ο Αστακός) που ενσαρκώνει την έγκυο σύζυγό του και κρατά μερικές από τις πιο δυνατές στιγμές της ταινίας, ενώ συγκίνηση προσφέρει απλόχερα και η απίστευτα εσωτερική ερμηνεία του μόλις 9χρονου αγοριού που υποδύεται τον γιο τους.

 

Το καστ συμπληρώνει ο βραβευμένος με Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου Κόλιν Φερθ (Ο Λόγος του Βασιλιά) σε μια ακόμα ερμηνεία που θα μείνει αξέχαστη.

 

Η αληθινή ιστορία του υποβρυχίου KURSK έρχεται στη μεγάλη οθόνη


Μέσα από καθηλωτικές ερμηνείες, συγκλονιστική μουσική και κάδρα γεμάτα ένταση, ο Βίντερμπεργκ παραδίδει μια συναρπαστική ταινία που αντηχεί ζητήματα διαχρονικά, όπως η αγάπη, η γενναιότητα και ο χρόνος που χάνεται.

 

Στους κινηματογράφους από την ODEON και την AUDIO VISUAL

 

Δείτε το τρέιλερ: