Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Ρομέν Γαβράς επιστρέφει 8 χρόνια μετά το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με ένα διαφορετικό γκανγκστερικό έπος που φλερτάρει επικίνδυνα με την κωμωδία. «Ο Κόσμος Σου Ανήκει» βγαίνει στους κινηματογράφους στις 6 Δεκέμβρη!

 

Η LiFO και η Weird Wave προσφέρουν 10 διπλές προσκλήσεις για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Ο Κόσμος Σου Ανήκει» την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, στον κινηματογράφο Ανδόρα στις 20:00!

 

Η ταινία που πρωτοπαρουσιάστηκε στο 71ο Φεστιβάλ Καννών ακολουθεί έναν μικροκακοποιό, τον Φρανσουά που ονειρεύεται να γίνει ο επίσημος διανομέας της εταιρίας παγωτών Mr. Freeze στο Μαρόκο και να μπει στον ίσιο δρόμο. Όμως, οι ελπίδες του διαλύονται όταν ανακαλύπτει πως η μητέρα του, μια απατεώνισσα ολκής που είναι εθισμένη στον τζόγο, ξόδεψε όλες τις οικονομίες του!

 

Η μόνη λύση που του απομένει για να βγάλει τα λεφτά που χρειάζεται, είναι να δεχτεί την πρόταση του αρχηγού της τοπικής συμμορίας και να αναλάβει μια τελευταία «δουλειά» στην Ισπανία.

 

Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο -και η μία γκάφα διαδέχεται την άλλη- όταν η «δουλειά» στραβώνει κι όλος ο περίγυρος του Φρανσουά βρίσκεται μπλεγμένος στην υπόθεση: η κοπέλα που έχει καψουρευτεί, ο ονειροπαρμένος πρώην της μητέρας του, ο οποίος μόλις βγήκε από τη φυλακή, δύο αχώριστοι κι ανεκδιήγητοι τύποι που φαντασιώνονται ότι είναι γκάνγκστερ και, τέλος, η πιο επικίνδυνη από όλους: η απαστράπτουσα μητέρα του!

 

 

Παρουσιάζοντας την ταινία «Ο Κόσμος Σου Ανήκει» ο Ρομέν Γαβράς εκπληρώνει ένα όνειρό του αφού πάντα ήθελε να κάνει «μια γκανγκστερική ταινία αλλά και το εντελώς αντίθετό της»! Γι' αυτό είναι τόσο δύσκολο να την κατατάξει κανείς σε ένα μονάχα είδος.

 

Σύμφωνα με εκείνον, ο κόσμος των μικροκακοποιών είναι πιο κοντά στην κωμωδία παρά στο film noir: «[Πρόκειται για] άτομα με ευαισθησίες που εμπλέκονται σε αδικήματα και εξωφρενικές καταστάσεις που είναι, εντέλει, πολύ ανθρώπινες. Αρχικά προβληματιστήκαμε γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε κάτι που να μας συνδέει με τους συγκεκριμένους χαρακτήρες. Μέχρι την ημέρα που είδα μια γυναίκα να εμφανίζεται σε μια δίκη για να υπερασπιστεί τον γιο της μαζί με τους δικηγόρους του. Κι αυτό μου έδωσε την ιδέα: οι άντρες στην ταινία είναι, ουσιαστικά, αδύναμοι και περιβάλλονται από δυναμικές γυναίκες (όπως ο Φρανσουά που είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα στη μητέρα και την κοπέλα του). Δηλαδή, το αντίθετο απ' ό,τι βλέπουμε συνήθως στις ταινίες!».

 

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Ο Κόσμος Σου Ανήκει» παρουσία του σκηνοθέτη Ρομέν Γαβρά!
Ο Ρομέν Γαβράς

 

Στην ταινία παίζουν αγαπημένοι ηθοποιοί του γαλλικού κινηματογράφου όπως ο Καρίμ Λεκλού, η Ιζαμπέλ Ατζανί, αλλά και ο Βενσάν Κασέλ ενώ το casting συμπληρώνουν με το ταλέντο τους οι Ουλαγιά Αμαμρά, Φρανσουά Νταμιέν και Φιλίπ Κατρίν.

 

Η ταινία «Ο Κόσμος Σού Ανήκει» έρχεται στους κινηματογράφους στις 6 Δεκεμβρίου από την Weird Wave

 

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Ο Κόσμος Σου Ανήκει» παρουσία του σκηνοθέτη Ρομέν Γαβρά!

 

Διεκδίκησε μία από τις 10 διπλές προσκλήσεις για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

 

 

 

Όροι Διαγωνισμού

 

Info

Ο Κόσμος Σου Ανήκει

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, 20:00

Κινηματογράφος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117 Αμπελόκηποι

Οδηγός Σινεμά