Φέτος είναι η χρονιά της! Η επιστροφή της Τζένιφερ Γκάρνερ στη μικρή αλλά και τη μεγάλη οθόνη είναι γεγονός. Η αγαπημένη ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην νέα σειρά του HBO και της Λένα Ντάναμ, Camping αλλά και την απόλυτη ταινία δράσης! Το Peppermint είναι μία ταινία γεμάτη ένταση αλλά και συγκίνηση με την ηθοποιό που αγαπήσαμε μέσα από ταινίες όπως το Κωδικός Alias και το Daredevil να μας χαρίζει μία απολαυστική ερμηνεία στο είδος του ρόλου που την έχει καταξιώσει!

 

Αν λατρεύεις τις ταινίες δράσης, μην χάσεις το Peppermint! Ακόμα όμως κι αν, όπως εγώ, δεν είσαι fan του είδους, η συγκεκριμένη ταινία αδιαμφισβήτητα θα σε κερδίσει. Πρόκειται άλλωστε για μία εκρηκτική ιστορία εκδίκησης χάρη στο πρωτότυπο σενάριο του Τσαντ Σεν Τζον (Το Λονδίνο Έπεσε) και την προσέγγιση του σκηνοθέτη Πιέρ Μορέλ που θα μιλήσει στην ψυχή κάθε δυναμικής και γεμάτης πάθος γυναίκας.

 

Η Τζένιφερ Γκάρνερ υποδύεται την Ράιλι Νορθ, μια γυναίκα που ζούσε μία ευτυχισμένη και χωρίς εκπλήξεις ζωή με τον σύζυγο και τη 10χρονη κόρη τους. Όμως τα μπλεξίματα του συζύγου με το καρτέλ οδηγούν σε μία βάναυση επίθεση εναντίον της οικογένειας.

 

Η Ράιλι ξυπνάει από κώμα και ανακαλύπτει ότι κόρη και πατέρας έχουν πέσει θύματα δολοφονίας. Το σύστημα ωστόσο αποδεικνύεται διεφθαρμένο και οι δολοφόνοι αθωώνονται. Για να αποδώσει δικαιοσύνη, η Ράιλι απομονώνεται για χρόνια και προετοιμάζει την εκδίκησή της μέχρι που επιστρέφει μεταμορφωμένη στην αδίστακτη τιμωρό Peppermint.

 

Αν δεν πείστηκες ακόμα, διάβασε παρακάτω 10 λόγους που θα κάνουν και εσένα να δεις απόψε κιόλας το Peppermint!

 

1.

Πρόκειται για μία ταινία δράσης που ωστόσο περιστρέφεται γύρω από το συναίσθημα

Το πρωτότυπο σενάριο που ξετυλίγει την πορεία μιας γυναίκας από την κανονικότητα στη δίψα για εκδίκηση τράβηξε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των παραγωγών και του σκηνοθέτη Πιερ Μορέλ. «Αναζητούσα μία ταινία δράσης με γυναίκα πρωταγωνίστρια και μου άρεσε πολύ η ιστορία» λέει ο σκηνοθέτης. «Για μένα, έχει να κάνει με το συναισθηματικό ταξίδι. Η δράση έχει νόημα όταν υπάρχει συναισθηματικό κίνητρο».

 

2.

Πρόκειται ακόμα για μία ιστορία μεταμόρφωσης

Τα θέματα της ιστορίας συνεπήραν τον Μορέλ, ειδικά το πόσο έντονα μεταμορφώνεται κάποιος όταν έχει πληγωθεί πολύ. «Η Ράιλι δεν είναι αυτό που περιμένεις από τους ήρωες σε ταινίες που τους δείχνουν να είναι κάτι άλλο στο παρελθόν, όπως κατάσκοποι ή στρατιωτικοί. Είναι απλώς μία συνηθισμένη γυναίκα και το τραύμα την αλλάζει σε κάτι άλλο, σε μία γυναίκα που θέλει να βρει το δίκιο της. Ήταν πρόκληση να δω πώς ένας κανονικός άνθρωπος αντιδρά όταν η ζωή του δέχεται ένα τόσο δραματικό και βάναυσο χτύπημα» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

 

10 λόγοι που δεν πρέπει να χάσεις την Τζένιφερ Γκάρνερ ως Peppermint!

 

3.

Επιτέλους, στο ρόλο του πρωταγωνιστή βρίσκεται μια γυναίκα!

Με μία ηρωίδα στην καρδιά της δράσης, η Τζένιφερ Γκάρνερ θυμάται πόσο ενθουσιάστηκε με την πρωτότυπη αυτή ιστορία: «Μου άρεσε που η ιστορία ήταν φρέσκια και που μία ταινία δράσης είχε γυναίκα πρωταγωνίστρια, κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό. Δεν μου ξαναδόθηκε η ευκαιρία να εξερευνήσω αυτή τη σπλαχνική ανάγκη μιας γυναίκας να προστατεύσει και να υπερασπιστεί την οικογένεια της σε ταινία, αλλά μπόρεσα να συνδεθώ εύκολα με την ιδέα».

 

4.

Η Τζένιφερ Γκάρνερ επιστρέφει στις ταινίες δράσης, μετά από 11 χρόνια

Η έντονη σωματική παρουσία του ρόλου έδωσε στην Γκάρνερ την ευκαιρία να επιστρέψει στο είδος της περιπέτειας, μετά από μία σειρά δραματικών ταινιών. Η ηθοποιός δέχτηκε την πρόκληση να συνδυάσει τις μέχρι τώρα υποκριτικές της εμπειρίες σε μία ταινία. «Δεν είχα κάνει σκηνή μάχης για έντεκα χρόνια, που είναι πολύς καιρός, αλλά ήξερα ότι θα τα κατάφερνα. Αυτή η σωματική έκρηξη με βοήθησε να δείξω την απόγνωση της Ράιλι και τη συναισθηματική ανάγκη για εκδίκηση» εξηγεί η Γκάρνερ.

 

5.

Υπάρχει ένα βασικό κοινό στοιχείο ανάμεσα στην Γκάρνερ και την Peppermint... Μαντεύεις ποιο;

Οι δημιουργοί γνώριζαν ότι το κοινό ζητούσε την επιστροφή της ηθοποιού στο είδος της περιπέτειας. «Αυτός ο ρόλος μοιάζει ότι ήρθε τη σωστή στιγμή στη ζωή της, είναι η ίδια μια αφοσιωμένη μητέρα που ζει για την οικογένειά της» λέει ο Μορέλ.

 

10 λόγοι που δεν πρέπει να χάσεις την Τζένιφερ Γκάρνερ ως Peppermint!

 

6.

Υπάρχει ένα ηθικό δίλημμα στον πυρήνα της ταινίας... Εσύ τι θα έκανες;

Στην καρδιά της ιστορίας υπάρχει η διαμάχη ανάμεσα στην εκδίκηση και τη δικαιοσύνη, αλλά και στην ανθρωπιά που μεσολαβεί ανάμεσα στα δύο άκρα. Η ταινία θέτει το ερώτημα του τι θα κάναμε στη θέση της. «Δεν ξέρω αν αυτή η εκδοχή της δικαιοσύνης γεμίζει το κενό στην καρδιά της Ράιλι» λέει η Γκάρνερ. «Στην πρώτη συνάντηση με τον Πιερ μιλήσαμε για το κατά πόσο η εκδίκηση είναι η κατάλληλη στάση και αναρωτηθήκαμε αν η Ράιλι κάνει το σωστό» λέει η πρωταγωνίστρια. «Είναι ένα ενδιαφέρον και πολύπλοκο θέμα ειδικά μέσα στα πλαίσια μιας ταινίας δράσης».

 

7.

Έχει τα στοιχεία μίας αρχαίας τραγωδίας: Η ύβρις καταλήγει στην καταστροφή και της ίδιας της ηρωίδας(;)

Το σχέδιο της Ράιλι να χτυπήσει το καρτέλ, την αστυνομία και τους δικαστές μοιάζει με αυτοκτονία, αλλά αναλαμβάνει την αποστολή με όλη της την καρδιά. «Η Ράιλι ενστερνίζεται το ταξίδι και δεν περιμένει να βγει ζωντανή. Στο μυαλό της θα ξαναβρεί την οικογένεια της ξέροντας ότι αυτοί που την πλήγωσαν δεν θα πειράξουν κάποιον άλλον» σχολιάζει ο Μορέλ.

 

10 λόγοι που δεν πρέπει να χάσεις την Τζένιφερ Γκάρνερ ως Peppermint!

 

8.

Ο ντετέκτιβ Μόουζες Μπέλτραν είναι από μόνος του απόλαυση

Την υπόθεση τριπλής δολοφονίας που φέρνει σε πέρας η Peppermint αναλαμβάνουν δύο ντετέκτιβ που σύντομα συνειδητοποιούν ότι τα θύματα είναι οι τρεις άντρες που είχαν κατηγορηθεί για τον φόνο της οικογένειας της Ράιλι πέντε χρόνια πριν. Όσο πιο βαθιά σκάβουν, ο χρόνος τρέχει και τα θύματα αυξάνονται. Ο ντετέκτιβ Μόουζες Μπέλτραν τα έχει δει όλα και ξέρει πώς δουλεύει το σύστημα. Είναι μεθοδικός και ψύχραιμος. «Ο Μόουζες είναι αστυνομικός παλιάς κοπής που είναι στον χώρο χρόνια και τα έχει δει όλα. Έχει συναντήσει απίστευτα πράγματα και έχει αναπτύξει μία συναισθηματική απόσταση» εξηγεί ο Μορέλ. Αυτή η έλλειψη συναισθήματος δημιουργεί την εντύπωση ότι μπορεί και να είναι ύποπτος, μία δυναμική που ο ηθοποιός Τζον Ορτίζ βρήκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. «Είναι αμφιλεγόμενος και δεν είναι προσδιορίζεται ως καλός ή κακός αστυνομικός. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον αυτό» λέει ο ηθοποιός για τον ρόλο.

 

9.

Και ο ντετέκτιβ Στάνλεϊ ζει τη δική του σκληρή ιστορία ενηλικίωσης!

Περισσότερο επηρεάζεται από τα περιστατικά ο συνάδελφος του Μόουζες, Στάνλεϊ. «Είναι πιο νέος και επηρεάζεται. Δεν έχει μάθει να το αντιμετωπίζει το ίδιο καλά» εξηγεί ο σκηνοθέτης. Τον ρόλο αναλαμβάνει ο Τζον Γκάλαχερ που ήθελε να εξερευνήσει τις διαφορετικές πτυχές αυτής της δουλειάς. «Έγινε αστυνομικός με τις καλύτερες προθέσεις και ήταν ίσως λίγο αφελής, αλλά έχει δει πολλά αποτρόπαια εγκλήματα στο τμήμα του» λέει ο ηθοποιός.

 

10.

Η Τζένιφερ Γκάρνερ είναι άκρως απολαυστική σε κάθε μικρή και μεγάλη σκηνή μάχης! Να γιατί...

Με το που υπέγραψε για τον ρόλο, η ηθοποιός ξεκίνησε εντατικές προπονήσεις για ώρες κάθε μέρα με διαφορετικούς προπονητές. Έκανε βάρη, Krav Maga, μποξ και χορό. «Μεγάλωσα ως χορεύτρια και έτσι καταλαβαίνω καλύτερα τις σκηνές δράσης, είναι όλο μια χορογραφία» εξηγεί η πρωταγωνίστρια. Εκτός από τις προπονήσεις η Γκάρνερ εκπαιδεύτηκε στη χρήση οπλισμού με σκοπό να αναλάβει τις περισσότερες σκηνές η ίδια. «Ελπίζω το κοινό να απολαύσει πολύ ποπ κορν και να περάσει τέλεια. Η δράση είναι καταιγιστική και παίζω παντού!» καταλήγει χαριτολογώντας η πρωταγωνίστρια.

 

Info

PEPPERMINT

Σενάριο: Τσαντ Σεν Τζον

Σκηνοθεσία: Πιέρ Μορέλ

Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζον Ορτίζ, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ, Χουάν Πάμπλο Ράμπα, Άνι Ιλόνζεχ, Τζεφ Χέφνερ, Πελ Τζέιμς

 

Το PEPPERMINT κάνει πρεμιέρα στις 18 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την Tanweer

 

10 λόγοι που δεν πρέπει να χάσεις την Τζένιφερ Γκάρνερ ως Peppermint!