Η ιστορική ιταλική σειρά «Οδύσσεια» με την Ειρήνη Παππά στον ρόλο της Πηνελόπης θα προβληθεί στο «Σχολείον»

Βραδιά προς τιμήν της σπουδαίας Ελληνίδας ηθοποιού στον χώρο που δημιούργησε η ίδια

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Θεάματος Ακροάματος (ΚΕΤΘΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Εθνικό Θέατρο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα διοργανώνουν βραδιά προς τιμήν της Ειρήνης Παπά, στον υπέροχο χώρο που δημιούργησε η ίδια, το «Σχολείον της Αθήνας - Ειρήνη Παπά».

 

Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 20:00 και κατά τη διάρκειά της θα προβληθεί η «Οδύσσεια», η ιστορική ιταλική τηλεοπτική σειρά, με πρωταγωνίστρια την Ειρήνη Παππά στον ρόλο της Πηνελόπης.

 

Η «Οδύσσεια» μεταδόθηκε στην RAI το 1968 και είναι βασισμένη στο έπος του Ομήρου. Πρόκειται για μία συμπαραγωγή της Ιταλίας, της Γιουγκοσλαβίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας. Σκηνοθέτης της σειράς ήταν ο Franco Rossi, με βοηθούς σκηνοθέτες τους Piero Schivazappa και Mario Bava. Στον ρόλο του Οδυσσέα πρωταγωνιστούσε ο Bekim Fehmiu, ενώ η Barbara Bach υποδυόταν τη Ναυσικά. Τα εξωτερικά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Κροατία και το Μαυροβούνιο.

 

Η σειρά παίχτηκε στην Ευρώπη μεταξύ 1968 και 1970. Μόνο στην Ιταλία, την είδαν πάνω από 16 εκατομμύρια τηλεθεατές. Μεταγλωττίστηκε στα αγγλικά, παίχτηκε αρκετές φορές στο δίκτυο TVO στο Οντάριο του Καναδά και μεταδόθηκε στις ΗΠΑ από το CBS το 1978.

 

Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» έγραψε το 2009, με αφορμή την βράβευση της ηθοποιού με τον Χρυσό Λέοντα της Μπιενάλε Θεάτρου της Βενετίας: «Όλοι οι Ιταλοί συνεχίζουν να θυμούνται την Ειρήνη Παππά για την ερμηνεία της στην “Οδύσσεια”, σε σκηνοθεσία του Franco Rossi, έστω κι αν έχουν περάσει από τότε τέσσερις δεκαετίες».

 

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση, ποτό και ελαφρύ φαγητό.

 

Info:

«Σχολείον της Αθήνας - Ειρήνη Παπά» 

Πειραιώς 52, Μοσχάτο

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, 20.00

Είσοδος ελεύθερη με προσκλήσεις

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο 210 6898607 ή να στείλετε μέιλ στο [email protected]

Οδηγός Σινεμά