«The Favourite»: Δείτε το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου

Το φιλμ εποχής του Έλληνα σκηνοθέτη θα κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς

LIFOTEAM 9.7.2018 | 17:01

Αναμονή τέλος: Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «The Favourite» έχει τρέιλερ.

 

Με ημερομηνία κυκλοφορίας από τη Fox στις ΗΠΑ την 23η Νοεμβρίου, διόλου τυχαία επιλεγμένη για μια πιθανή οσκαρική πορεία, η τελευταία δημιουργία του πολυβραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη δεν έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, όπως αναμενόταν στις αρχές της χρονιάς, αλλά πάντα υπάρχει η ευκαιρία της Βενετίας, στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της οποίας ξεκινούν την πορεία τους πολλές από τις καλύτερες ταινίες κάθε χρονιάς.

 

Έναν χρόνο μετά τον «Φόνο του Ιερού Ελαφιού» ο Λάνθιμος σκηνοθετεί για πρώτη φορά μετά από καιρό ένα σενάριο που δεν συνυπογράφει ο ίδιος, μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου, αλλά οι Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα.

 

Η επίσημη σύνοψη αυτού της ταινίας εποχής και όσα γνωρίζαμε ως τώρα ήταν τα εξής: 

 

Στις αρχές του 18ου αιώνα, η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Σε κάθε περίπτωση, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά παραμένουν δημοφιλή «σπορ» ανάμεσα στους γαλαζοαίματους. Η εύθραυστη Βασίλισσα Αν καταλαμβάνει το θρόνο και η στενή της φίλη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Αν. Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκέιλ, φτάνει στο παλάτι γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Αμπιγκέιλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκέιλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, κανέναν άντρα και καμία πολιτική να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της...

 

Πρωταγωνιστούν οι Ολίβια Κόλμαν και Ρέιτσελ Βάιζ, παλιές γνώριμες του Λάνθιμου από τον «Αστακό», καθώς και οι Έμα Στόουν και Νίκολας Χουλτ.

 

Δείτε το teaser που μόλις κυκλοφόρησε: 

 

 

 

 

Οδηγός Σινεμά