Οι σκηνοθέτες του «Άθικτοι» επιστρέφουν με το ξεκαρδιστικό «Έτσι Είναι η Ζωή»

Η ταινία έκλεισε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, ενώ ήταν υποψήφια για 10 βραβεία Σεζάρ

LIFOTEAM 5.7.2018 | 10:15

Πάνε επτά χρόνια από τότε που το αχτύπητο δίδυμο του γαλλικού σινεμά συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη με την απίθανη ταινία «Άθικτοι». Φέτος, οι Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς επιστρέφουν με το «Έτσι Είναι η Ζωή», μια ξεκαρδιστική κωμωδία που θα σας κάνει να σκεφτείτε σοβαρά το ζήτημα του γάμου.

 

Όχι με τη στενή έννοια της δέσμευσης βέβαια, αλλά με πιο πρακτικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα σε ποιον θα εμπιστευθείτε τη διοργάνωση του γαμήλιου πάρτι. Κάτι που, όπως θα δούμε στην ταινία, μάλλον δεν σκέφτηκαν πολύ καλά η Έλενα και ο Πιέρ, παρότι εμπιστεύθηκαν τον καλύτερο wedding planner: τον Μαξ.


O Μαξ λοιπόν -ο ταλαντούχος και βραβευμένος με Σεζάρ Ζαν Πιέρ Μπακρί- είναι εξπέρ στη διοργάνωση δεξιώσεων. Τα τελευταία 30 χρόνια έχει οργανώσει εκατοντάδες πάρτι και αυτό σκοπεύει να κάνει και σήμερα που έχει αναλάβει έναν πολυτελή γάμο, που θα τελεστεί σε ένα κάστρο του 17ου αιώνα στο Φοντενεμπλό. Εκεί θα σφραγίσουν την αγάπη τους παρουσία φίλων και συγγενών ο γεμάτος απαιτήσεις Πιέρ και η γλυκιά Έλενα.

 

Οι σκηνοθέτες του «Άθικτοι» επιστρέφουν με το ξεκαρδιστικό «Έτσι Είναι η Ζωή»

 

Ο Μαξ θέλει να πάνε όλα τέλεια γι' αυτό και έχει κανονίσει τα πάντα: Έχει προσλάβει μία στρατιά σερβιτόρων και σεφ, έχει κλείσει την ορχήστρα και τον τραγουδιστή (ο αγαπημένος Ζιλ Λελούς), έχει προτείνει φωτογράφο στο ζευγάρι, έχει κανονίσει τον ανθοστολισμό.

 

Όλα δείχνουν να είναι υπό έλεγχο μέχρι που η μια αναποδιά θα διαδεχθεί την άλλη. Εν μέσω διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, τροφικών δηλητηριάσεων και πολλών μικρών καταστροφών, ο Μαξ πρέπει να βρει τη λύση για να σώσει τον γάμο από το επερχόμενο χάος.

 

Οι σκηνοθέτες του «Άθικτοι» επιστρέφουν με το ξεκαρδιστικό «Έτσι Είναι η Ζωή»


Το «Έτσι Είναι η Ζωή», πέρα από μια απολαυστική κωμωδία, είναι και ένα αιχμηρό κοινωνικό σχόλιο στα κακώς κείμενα της σύγχρονης Γαλλίας, όπως είναι η αβάσταχτη φορολογία και η ανασφάλιστη εργασία - πάντα όμως δοσμένα με το γνώριμο χιούμορ των Τολεντανό και Νακάς.

 

Οι σκηνοθέτες του «Άθικτοι» επιστρέφουν με το ξεκαρδιστικό «Έτσι Είναι η Ζωή»


Η ταινία έκλεισε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, ενώ ήταν υποψήφια για 10 βραβεία Σεζάρ, κάτι που οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες: το συμπαγές σενάριο και τη γρήγορη σκηνοθεσία, τις εξαιρετικές ερμηνείες ενός τεράστιου θιάσου καταξιωμένων ηθοποιών, την αξιοπρόσεχτη σκηνογραφία, αλλά και τη υπέροχη μουσική που συνέθεσε ο διάσημος Ισραηλινός τζαζίστας Αβισάι Κοέν, ο οποίος έχει τιμήσει με την παρουσία του και τη χώρα μας, με live εμφανίσεις που έχουν αφήσει εποχή.

 

 

Στους κινηματογράφους από την ODEON