Ποιος είδε τον Εσκομπάρ και δεν τον φοβήθηκε

O Χαβιέ Μπαρδέμ μεταμορφώνεται στον πιο διαβόητο βαρόνο ναρκωτικών όλων των εποχών για τις ανάγκες της ταινίας «Αγαπώντας τον Πάμπλο» και τα βάζει με όλους τους malparidos αυτής της Γης

LIFOTEAM 21.6.2018 | 11:48

Φλόριντα, 1982. Νεαροί άνδρες κλείνουν την κυκλοφορία της Εθνικής Οδού με τη βία. Τα αμάξια των αιφνιδιασμένων οδηγών ακινητοποιούνται όταν μια τεράστια νταλίκα μπλοκάρει τον δρόμο τους για να δημιουργήσει κάτι σαν αεροδιάδρομο. Λίγα λεπτά μετά, ένα αεροπλάνο προσγειώνεται ακριβώς μπροστά τους.

 

Οι νεαροί άνδρες «ορμάνε» προς στο αεροσκάφος και αρχίζουν να βγάζουν από μέσα σακιά με κοκαΐνη. Ένα από αυτά σκάει στο παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου. Η δουλειά τελείωσε, οι νεαροί άνδρες εξαφανίζονται, οι οδηγοί έχουν μείνει με ανοιχτό το στόμα - μόλις «πήραν γραμμή» τι συνέβη.


Αυτή είναι μια από τις σκηνές που θα δούμε στη νέα, πολυαναμενόμενη ταινία του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα «Αγαπώντας τον Πάμπλο». Μια σκηνή που αποδεικνύει ότι κατά τη «βασιλεία» του Πάμπλο Εσκομπάρ όλα μπορούσαν να συμβούν.

 

Ποιος είδε τον Εσκομπάρ και δεν τον φοβήθηκε


Το «Αγαπώντας τον Πάμπλο» καταγράφει την άνοδο και την πτώση του πιο διαβόητου βαρόνου ναρκωτικών όλων των εποχών. Εκείνου που εκτόξευσε τη χρήση της κοκαΐνης στην Αμερική και την εισήγαγε στην Ευρώπη, πέρασε για λίγο από την πολιτική και πρόλαβε να γίνει ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με μια περιουσία που σε σημερινά χρήματα θα άγγιζε τα 55 δις δολάρια.


Το χρονικό αυτό θα παρακολουθήσουμε στην ταινία, αυτή τη φορά όμως από τη σκοπιά μιας γυναίκας: της διασημότερης δημοσιογράφου της Κολομβίας και «κοσμικής» Βιρχίνια Βαγιέχο, η οποία ήταν ερωμένη του Εσκπομπάρ για περίπου 10 χρόνια. Η Βαγιέχο, αφού φυγαδεύτηκε όταν ο «πόλεμος» τελείωσε, έγραψε όλα όσα έζησε πλάι στον Εσκομπάρ στα απομνημονεύματά της με τίτλο «Αγαπώντας τον Πάμπλο, Μισώντας τον Εσκομπάρ».

 

Ποιος είδε τον Εσκομπάρ και δεν τον φοβήθηκε


Μερικά χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα (Δευτέρες με Λιακάδα) κάλεσε τους καλούς του φίλους και βραβευμένους με Όσκαρ Χαβιέ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ και τους πρότεινε να υποδυθούν το ζεύγος Εσκομπάρ-Βαγιέχο σε μια απίθανη κινηματογραφική απεικόνιση που ξεπερνά όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα.


Η ταινία κυκλοφορεί στις 21 Ιουνίου από την ODEON.

 

 
Οδηγός Σινεμά