To Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι κάνει «Upgrade» στο ξεκίνημα της έβδομης διοργάνωσής

Η πολυαναμενόμενη περιπέτεια φαντασίας του Λι Γουανέλ σε πανελλήνια πρεμιέρα

Το κινηματογραφικό site Free Cinema διοργανώνει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τη θεματική εβδομάδα προβολών του υπό τον γενικό τίτλο «Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι». Φέτος, η έναρξη θα γίνει στις αρχές Ιουλίου, στο θερινό σινέ Ριβιέρα των Εξαρχείων, με την πανελλήνια πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης περιπέτειας φαντασίας «Upgrade» του Λι Γουανέλ.

 

Το Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι, ένα «αστείο», που ξεκίνησε για να καλύψει μια κενή εβδομάδα γνωστού θερινού σινεμά στο κέντρο της Αθήνας το 2012, έχει γίνει πια ένας κανονικός θεσμός.

 

Είναι ένα επταήμερο που φροντίζει να προσφέρει στο κινηματογραφόφιλο (ή μη) κοινό της πόλης ένα πρόγραμμα με κλασικά φιλμ από το παρελθόν, cult movies και σπάνιες celluloid εκπλήξεις, πάντοτε με πρόθεση την ψυχαγωγία του θεατή που ενδεχομένως να μην έχει ξαναδεί ποτέ στη ζωή του αυτά τα έργα στη μεγάλη οθόνη.

 

Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, όμως η πρώτη είδηση αφορά την έναρξή του, την πανελλήνια πρώτη προβολή της ταινίας «Upgrade», μιας περιπέτειας φαντασίας που ήταν από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του φετινού South by Southwest Festival του Τέξας, ενός φεστιβάλ το οποίο εδώ και χρόνια ευθύνεται για αρκετά διαμαντάκια, ειδικά στο σινεμά είδους.

 

Μια παραγωγή της Blumhouse («Get Out», «Happy Death Day»), αποτελεί τη δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του Λι Γουανέλ, τρία χρόνια μετά το «Insidious: Chapter 3» και άνοιξε την προηγούμενη Παρασκευή σε limited release στις αμερικανικές αίθουσες, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Η ταινία θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους το φθινόπωρο από την UIP.

 

 
Οδηγός Σινεμά