Το Avengers σαρώνει και σπάει ρεκόρ - Έβγαλε από την κορυφή και το Star Wars

Τα έσοδα παγκοσμίως

LIFOTEAM 30.4.2018 | 11:12

Η ταινία «Avengers: Infinity War» σαρώνει και σπάει ρεκόρ από την ημέρα προβολής της έχοντας για την ώρα αποφέρει στα ταμεία συνολικά 630 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 520 εκατ. ευρώ).

 

Ο αριθμός αυτός καταγράφει τα έσοδα παγκοσμίως το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας Exhibitor Relations, ειδικευμένης στην έρευνα και στις μετρήσεις στον τομέα της ψυχαγωγίας.

 

«Είχε τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως στην ιστορία του κινηματογράφου το Σαββατοκύριακο» ενώ ακόμη δεν έχει προστεθεί η τεράστια αγορά της Κίνας όπου θα υποδεχτεί το φιλμ στις 11 Μαΐου.

 

Η ταινία της Marvel (Disney), με πρωταγωνιστές αστέρες του Χόλιγουντ όπως ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στον ρόλο του Iron Man και η Σκάρλετ Γιόχανσον στον ρόλο της "Μαύρης Χήρας", κατέκτησε την κορυφή του αμερικανικού box-office το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του σε 4.474 αίθουσες με εισιτήρια 250 εκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας επίσης ένα ρεκόρ.

 

Κάπως έτσι εκθρονίζει την ταινία «Star Wars -The Force Awakens» που είχε κάνει 248 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της το 2015.

 

Η ταινία συνδυάζει τουλάχιστον εννέα franchise και βάζει στη μεγάλη οθόνη περίπου 20 σούπερ ήρωες που πολεμούν για να σώσουν τον κόσμο.

 

 

 

Οδηγός Σινεμά