Σύγχρονος ιαπωνικός κινηματογράφος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου έχει φέτος ως κεντρικό θέμα τη δύναμη της μουσικής

The LiFO team, 14.2.2018 | 11:53

Επιλεγμένες ταινίες του σύγχρονου ιαπωνικού κινηματογράφου φέρνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η Πρεσβεία της Ιαπωνίας από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου.

 

Το κινηματογραφικού φεστιβάλ, που πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας JT International Hellas, θα έχει ως κεντρικό θέμα την δύναμη της μουσικής («The Power of Music») και θα περιλαμβάνει τέσσερεις διακεκριμένες ταινίες σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα (στα ιαπωνικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους). Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Περιοδεύοντος Φεστιβάλ Ιαπωνικών Ταινιών» του Japan Foundation.

 

Η αυλαία των προβολών ανοίγει την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου με την ταινία «Have a Song on your Lips» του Takahiro Miki. Στη συνέχεια, από τις 16 έως τις 18 Φεβρουαρίου, πρόκειται να προβληθούν οι ταινίες «Maestro!», «A Band Rabbit and a Boy» και «Abraxas».

 

Πρόγραμμα προβολών

Πέμπτη 15/2

19:30 Have a Song on Your Lips  (2015, 132’)

 

Παρασκευή 16/2

19:00 Maestro! (2015, 129’)

21:30 “A Band Rabbit” and a Boy (2013/97’)

 

Σάββατο 17/2

19:00 Abraxas (2010/113’)

21:00 Have a Song on Your Lips  (2015/132’)

 

Κυριακή 18/2

19:00 Maestro! (2015/129’)

21:30 Abraxas  (2010/113’)

 

Οι ταινίες

Have a Song on Your Lips

Σκηνοθεσία: Takahiro Miki

Σύγχρονος ιαπωνικός κινηματογράφος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Have a Song on Your Lips, Σκηνοθεσία: Takahiro Miki

 

Μια δασκάλα και τους μαθητές της σε ένα απομονωμένο νησί, παραμερίζουν τα προβλήματα τους και διοχετεύουν όλη τους την ενέργεια σε ένα διαγωνισμό χορωδίας. Κινηματογραφική προσαρμογή του μυθιστορήματος του Eiichi Nakata, εμπνευσμένη από ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Miki Takahiro (Girl in the Sunny Place)

 

Maestro!

Σκηνοθεσία: Shotaro Kobayashi

Σύγχρονος ιαπωνικός κινηματογράφος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Maestro!, Σκηνοθεσία: Shotaro Kobayashi

 

Μια  ετερόκλητη ομάδα μουσικών, με πρώτο βιολί τον νεαρό Kosaka και μαέστρο τον ατίθασο και μυστηριώδη Tendo, καταφέρνει να ξαναδώσει στην ορχήστρα της την αίγλη του παρελθόντος. Κατά την επανεμφάνιση τους στη σκηνή, ο Tendo αποκαλύπτει ένα «μυστικό» δικής του επινόησης και η ορχήστρα παίζει θεσπέσια μουσική.

 

A Band Rabbit and a Boy

Σκηνοθεσία: Takuji Suzuki 

Σύγχρονος ιαπωνικός κινηματογράφος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
A Band Rabbit and a Boy, Σκηνοθεσία: Takuji Suzuki

 

Ο ντροπαλός πρωτοετής μαθητής Γυμνασίου Katsuhisa, εύκολος στόχος εκφοβισμού, δυσκολεύεται με τον σχολικό κανονισμό υποχρεωτικής συμμετοχής σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Ωστόσο, ένα παράξενο κουνέλι τον οδηγεί στην αίθουσα όπου γίνονται οι πρόβες της μπάντας χάλκινων οργάνων και, κατά κάποιον τρόπο, γίνεται μέλος. Διστακτικός και ανήσυχος στην αρχή, «παραδίδεται» τελικά, στη μαγεία της μουσικής.

 

Abraxas

Σκηνοθεσία: Naoki Kato 

Σύγχρονος ιαπωνικός κινηματογράφος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Abraxas, Σκηνοθεσία: Naoki Kato

 

Ο μοναχός Jonen παλεύει με τη κατάθλιψη και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Κάποια στιγμή καταλαβαίνει ότι μόνο η μουσική που λατρεύει μπορεί να τον λυτρώσει. Στην ένθερμη προσπάθεια του να οργανώσει μια τοπική συναυλία θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλούς.

 

Info

15-18 Φεβρουαρίου

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

Εισιτήριο: 3 ευρώ

Οδηγός Σινεμά