Isle of Dogs: Η καινούρια ταινία του Wes Anderson έχει πλέον αφίσα και ημερομηνία κυκλοφορίας

Το δεύτερο animation του σκηνοθέτη, μετά το Fantastic Mr. Fox εξιστορεί την οδύσσεια ενός αγοριού που αναζητά τον χαμένο του σκύλο

LIFOTEAM 2.5.2017 | 12:06

 

Η αφίσα της καινούριας ταινίας του Wes Anderson, Isle of Dogs μόλις κυκλοφόρησε. Νωρίτερα, στα τέλη της περσινής χρονιάς ο σκηνοθέτης είχε ανακοινώσει τις πρώτες λεπτομέρειες για το προτζεκτ, με το οποίο επιστρέφει στην τεχνική του stop motion, μετά το Fantastic Mr. Fox του 2009.

 

Το animation ξετυλίγεται με φόντο την Ιαπωνία και εξιστορεί την οδύσσεια ενός αγοριού που αναζητά το χαμένο του σκύλο.  Το καστ που θα δανείσει τις φωνές του στους ήρωες της ταινίας είναι εντυπωσιακό ακόμα και για τα δεδομένα των υπόλοιπων παραγωγών του Anderson. Bryan Cranston, Edward Norton, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Greta Gerwig, Frances McDormand, Tilda Swinton και Yoko Ono είναι λίγα μόνο απ’ τα ονόματα που ξεχωρίζουν. O Edward Nort είναι εκείνος που έχει αναλάβει να υποδυθεί τον ρόλο του χαμένο σκύλου, με το όνομα Rex.

 

Ένα ενδιαφέρον trivia είναι ότι οι χαρακτήρες σκύλων που εμφανίζονται στις ταινίες του Anderson συνήθως δεν έχουν καλή τύχη. Το New Yorker είχε κυκλοφορήσει μάλιστα χιουμοριστικό άρθρο με τίτλο «Does Wes Anderson hate dogs?» καταμετρώντας όλες τις φορές που ο σκηνοθέτης έχει «σκοτώσει» κινηματογραφικά κάποιο αξιαγάπητο τετράποδο. Στο Moonrise Kingdom πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν σε κίνδυνο, ο μόνος όμως που καταλήγει να χάνει τη ζωή του καθ’ όλη τη διάρκεια του φιλμ είναι ο Snoopy, το τεριέρ, ενώ στo Royal Tenenbaums το σκυλάκι της οικογένειας, ο Buckley έχει παρόμοια τύχη κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου του Owen Wilson.

 

Το Isle of Dogs θα κυκλοφορήσει σε σχεδόν ένα χρόνο από τώρα, στις 20 Απριλίου του 2018. Η προηγούμενη ταινία του Wes Anderson, The Grand Budapest Hotel, ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες του, εισπρακτικά και καλλιτεχνικά και συγκέντρωσε 9 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας 4 βραβεία.

 

Isle of Dogs: Η καινούρια ταινία του Wes Anderson έχει πλέον αφίσα και ημερομηνία κυκλοφορίας

 

 

Οδηγός Σινεμά