«The Immigrant» Project: Μια πολιτιστική σύμπραξη του Ιδρύματος Fluxum, του Flux Laboratory και της ΚΟΑ για το προσφυγικό

Στόχος του πρότζεκτ η ευαισθητοποίηση της ελληνικής και ευρωπαϊκής κοινωνίας για το μείζον ζήτημα του προσφυγικού.

LIFOTEAM 7.11.2016 | 09:48

 

Το ίδρυμα Fluxum, το Flux Laboratory και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προχωρούν σε μια συνεργασία με κοινή επιθυμία και κινητήριο δύναμη την ευαισθητοποίηση της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής κοινωνίας, καθώς και την ουσιαστική δράση στο ζήτημα του προσφυγικού, μέσω του πολιτισμού.

 

Στο πλαίσιο αυτής της μακρόπνοης συνεργασίας, διοργανώνουν την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 9.00 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη ευγενική υποστήριξη του ΟΜΜΑ και την οικονομική ενίσχυση του Flux Laboratory, την προβολή της ταινίας «The Immigrant». Η ταινία, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1917, αγγίζει ίσως με τον πιο ευαίσθητο τρόπο το κοινωνικό ζήτημα της βίαιης μετεγκατάστασης, της μετανάστευσης, του προσφυγικού. Την προβολή της ταινίας, θα συνοδεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε πρωτότυπη μουσική και μουσική διεύθυνση του Ελληνο-γάλλου συνθέτη Stephane Tsapis.

 

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση των εισιτηρίων, θα διατεθούν εξ' ολοκλήρου στη χρηματοδότηση ενός εκπαιδευτικού και πολιτιστικού προγράμματος για τα παιδιά των προσφύγων, για το οποίο θα υπάρχει τακτική ενημέρωση των δωρητών από το Flux Laboratory.

 

 

«The Immigrant» Project: Μια πολιτιστική σύμπραξη του Ιδρύματος Fluxum, του Flux Laboratory και της ΚΟΑ για το προσφυγικό

 

Έχοντας τη μουσική ως κοινό παρονομαστή, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο Stephane Tsapis δίνουν ραντεβού λίγες μέρες νωρίτερα, στις 24 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου για να προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία γνωριμίας με τα μουσικά όργανα και τα διαφορετικά μουσικά είδη. Παράλληλα, την ίδια ημέρα, το σύνολο των φιλοξενούμενων του Κέντρου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον «Μετανάστη» του Charlie Chaplin με τη συνοδεία της Κ.Ο.Α. στο φιλόξενο χώρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, ο οποίος ευγενώς παραχωρήθηκε για την εκδήλωση αυτή από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

 

«The Immigrant» Project: Μια πολιτιστική σύμπραξη του Ιδρύματος Fluxum, του Flux Laboratory και της ΚΟΑ για το προσφυγικό

 

Στιγμές αυτής της ολοήμερης συνάντησης θα λάβουν τη μορφή μιας ταινίας μικρού μήκους, της Ελληνοελβετίδας Δάφνης Μπενγκόα, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στις 27 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Fluxum Foundation: Το ίδρυμα Fluxum προωθεί την πολιτιστική πρόσβαση μέσω νέους τρόπους διαμεσολάβησης. Συνεργάζεται στενά με το Flux Laboratory το οποίο λειτουργεί ως χώρος έκθεσης, περφόρμανς, εκπαίδευσης, και συνάντησης.

www.fluxumfoundation.org

 

Flux Laboratory: Το Flux Laboratory συνεχώς επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του εμπνέοντας νέες μορφές και νέες ιδέες, καθώς και ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και το διάλογο μεταξύ των θεσμικών οργάνων και των πολιτιστικών φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 

www.fluxlaboratory.com

 

 

Κυριακή 27/11, 9.00μ.μ., The Immigrant, εισ: €20 και 40