Ο Τρόφιμος: Το νέο best seller ψυχολογικό θρίλερ του Sebastian Fitzek

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

LIFOTEAM 10.6.2020 | 12:46

ADVERTORIAL

Τους τελευταίους μήνες, είχαμε λίγο περισσότερο χρόνο απ' ότι συνήθως για διάβασμα και κάποια από τα βιβλία που βρίσκονταν στη λίστα μας για το καθιερωμένο καλοκαιρινό διάβασμα, πήραν προτεραιότητα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και Ο Τρόφιμος, του Sebastian Fitzek, έναν από τους πιο γνωστούς συγγραφείς ψυχολογικών θρίλερ.

Η υπόθεση του βιβλίου, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, ακολουθεί το χαρακτηριστικό ύφος των μυθιστορημάτων του Fitzek, τα οποία κρατούν το ενδιαφέρον από την πρώτη σελίδα. Η ιστορία εξελίσσεται μέσα από μία ιδιαίτερη πλοκή, γεμάτη σασπένς και το είδος γραφής που έχει δημιουργήσει το μεγάλο fan club του συγγραφέα. Ο Fitzek έχει φτάσει τις 12.000.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο και αυτή τη φορά μας καλεί ξανά στον μοναδικό μυθιστορηματικό του κόσμο.

 

 

 

Η ιστορία ξεκινά με τον μικρό Μαξ, ο οποίος είναι εξαφανισμένος πριν από έναν χρόνο. Σύντομα αποκαλύπτεται πως πρόκειται για απαγωγή και ο πατέρας του, αποφασίζει να μάθει την αλήθεια για το τι συνέβη στον γιο του. Ωστόσο, ο μοναδικός άνθρωπος που γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη, δηλαδή ο ίδιος ο δράστης, βρίσκεται φυλακισμένος στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας ενός ψυχιατρείου και αρνείται να πει οτιδήποτε. Ο δράστης, έχει ομολογήσει ήδη δύο αποτρόπαιες δολοφονίες μικρών παιδιών.

 

Ο Τρόφιμος: Το νέο best seller ψυχολογικό θρίλερ του Sebastian Fitzek

 

Η μοναδική λύση για να μάθει ο πατέρας του Μαξ τι συνέβη στο παιδί του, είναι να γίνει ο ίδιος τρόφιμος του ψυχιατρείου και να μπορέσει να προσεγγίσει τον δράστη. Παρ' όλα αυτά, αποδεικνύεται πως το εγχείρημα αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Μέχρι που είναι διατεθειμένος να φτάσει για να μάθει την αλήθεια; Πόσο εύκολο είναι να μην ξεπεράσει τα όρια και τι γίνεται όταν αυτό τελικά συμβαίνει;

 

Ο Τρόφιμος: Το νέο best seller ψυχολογικό θρίλερ του Sebastian Fitzek

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Sebastian Fitzek γεννήθηκε το 1971 και είναι ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ στη Γερμανία. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Η Θεραπεία, κυκλοφόρησε το 2006 κι έγινε αμέσως best seller. Έκτοτε, τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι τέσσερις γλώσσες κι έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Ο Sebastian Fitzek ζει με την οικογένειά του στο Βερολίνο.

 

Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Το Δέμα (Βραβείο Public Καλύτερου Μεταφρασμένου Μυθιστορήματος 2019), Η Θεραπεία, Η Θέση 7A και Το Πείραμα.

Οδηγός Βιβλίου