Το νέο βιβλίο του Samuel Bjørk έρχεται για να ταράξει όλα όσα ήξερες για το σκανδιναβικό αστυνομικό μυθιστόρημα. 

 

 

«Το Αγόρι στο Χιόνι» διηγείται δύο φαινομενικά ασύνδετα γεγονότα που όμως στη συνέχεια αποδεικνύονται σταθμοί ενός μυστηρίου που εκτυλίσσεται για χρόνια.

 

Χειμώνας 1999
Ένας ηλικιωμένος άντρας επιστρέφει οδηγώντας στο σπίτι του. Ο δρόμος είναι σκοτεινός και παγωμένος και φαίνεται να είναι ο μόνος που κυκλοφορεί αυτή την ώρα. Ξαφνικά οι προβολείς του αυτοκινήτου θα φωτίσουν κάτι σε μικρή απόσταση μπροστά και θα φρενάρει μανιασμένα. Μερικά εκατοστά από το καπό, βρίσκεται ένα νεαρό αγόρι παγωμένο και σε κατάσταση σοκ. Φοράει κέρατα ελαφιού στο κεφάλι του.

 

Απρίλιος 2013

Μια μπαλαρίνα είκοσι ενός χρόνων βρίσκεται άγρια δολοφονημένη, να επιπλέει σε μια ορεινή λίμνη. Στο κοντινό δάσος, οι αστυνομικοί ανακαλύπτουν μια κάμερα σε τρίποδο, στραμμένη προς το σκηνικό του εγκλήματος. Ο φακός της κάμερας έχει χαραγμένο τον αριθμό 4.

 

Ο ντετέκτιβ Μουνκ θα προσφερθεί να αναλάβει την υπόθεση. Αντίθετα η Μία, κορυφαία ερευνήτρια και συνεργάτιδά του, έχοντας μόλις τελειώσει με την απεξάρτηση έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να φροντίσει τον εαυτό της. Ο δολοφόνος όμως φαίνεται να έχει άλλα σχέδια για εκείνη...

 

Καθώς τα θύματα αυξάνονται, το σκηνικό κάθε εγκλήματος είναι λίγο διαφορετικό από το προηγούμενο. Παρουσιάζουν όμως απίστευτες ομοιότητες με παλιές υποθέσεις της Μία. Τα όρια της λογικής της θα δοκιμαστούν, όταν θα δει ένα γνώριμο πρόσωπο στο λεωφορείο. Είναι η αδελφή της η Σίγκρι. Μόνο που αυτό είναι αδύνατον. Έχει το πιστοποιητικό θανάτου που το αποδεικνύει!

 

 

 

Ο Νορβηγός μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, εικαστικός και τραγουδοποιός Φρούντε Σάντερ Έιεν, γνωστός στον κόσμο της λογοτεχνίας με το ψευδώνυμό του Samuel Bjørk, επιστρέφει με ένα ακόμα αριστούργημα. 

 

Ως αυτοδίδακτος και αδιάφορος προς τα ΜΜΕ, ο Έιεν έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού όχι μόνο με τα διεθνώς αναγνωρισμένα έργα του αλλά και με την αινιγματική του περσόνα ενώ έχει κερδίσει το ολλανδικό Hebban Award 2016 για το καλύτερο μεταφρασμένο θρίλερ. Ο ίδιος έχει επίσης εκδώσει θεατρικά έργα, βγάλει έξι μουσικά άλμπουμ και κάνει πολλές εκθέσεις σε γκαλερί. 

 

Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα Παγωμένος Άγγελος, που έγινε τεράστια επιτυχία διεθνώς και μεταφράστηκε σε 30 χώρες, H Κουκουβάγια και Το Αγόρι στο Χιόνι.