Agatha Christi

Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές

Μτφρ.: Χρήστος Καψάλης

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 304

 

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το φημισμένο Οριάν Εξπρές ακινητοποιείται από μια χιονοθύελλα στη μέση του πουθενά. Το πρωί, ο εκατομμυριούχος Σάμιουελ Έντουαρντ Ράτσετ βρίσκεται μαχαιρωμένος. Η πόρτα του κουπέ του είναι κλειδωμένη από μέσα. Ένα ταξίδι με το πιο πολυτελές τρένο του κόσμου εξελίσσεται σ' ένα αγωνιώδες μυστήριο και σ' ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της Άγκαθα Κρίστι με τον Πουαρό, που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες και μεταφέρθηκε επανειλημμένα στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

 

Καμίλα Σάμσι

Κρυφή Φωτιά

Μτφρ.: Μιχάλης Μακρόπουλος

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 304

 

Η Ίσμα, αφού αφιέρωσε χρόνια στη φροντίδα των νεαρότερων αδελφιών της μετά τον θάνατο της μητέρας τους, αποδέχεται μια πρόσκληση που της επιτρέπει να κάνει πραγματικότητα ένα άπιαστο όνειρό της. Ωστόσο, ο νους της είναι στο Λονδίνο, στην όμορφη αδελφή της, αλλά και στον αδελφό της, τον Παρβίζ, δέσμιος της σκοτεινής κληρονομιάς του τζιχαντιστή πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ. Όταν επανεμφανίζεται στην άλλη άκρη της υφηλίου, οι χειρότεροι φόβοι της Ίσμα επιβεβαιώνονται.

 

Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

Φανταστικά Ζώα 2 - Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ

To πρωτότυπο σενάριο της ταινίας

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Ο φανταστικός κόσμος των μάγων που οραματίστηκε η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ μετρά πλέον πάνω από μία εικοσαετία ζωής και οι γενιές των αναγνωστών που μεγάλωσαν μαζί του συνεχίζουν να αυξάνονται. Μετά την ολοκλήρωση του σύμπαντος του Χάρι Πότερ, η δαιμόνια Βρετανή βρήκε τρόπο, σε συνεργασία με το Χόλιγουντ, να επιστρέψει στα ράφια μας με νέες δουλειές που εξετάζουν τα «σκοτεινά» χρόνια που προηγήθηκαν. Φέτος κυκλοφορεί το δεύτερο σενάριο στη σειρά των πέντε κινηματογραφικών ταινιών με την υπογραφή της, λίγες μέρες μετά την έξοδο της ομώνυμης ταινίας στους κινηματογράφους. Μια νέα ιστορία μυστηρίου διαδραματίζεται το 1927 στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι με πρωταγωνιστή τον πανίσχυρο σκοτεινό μάγο Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ και τη νέμεσή του, τον γνωστό διευθυντή της Σχολής Χόγκουαρντς, Άλμπους Ντάμπλντορ, στα χρόνια της νεανικής του δράσης.

 

Walter Isaacson

Αlbert Einstein

Μτφρ.: Γιώργος Μπαρουξής

Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο συγγραφέας της φημισμένης βιογραφίας του Steve Jobs ανασυνθέτει με συναρπαστικό τρόπο τη ζωή και την προσωπικότητα του ανθρώπου που σφράγισε όχι τον 20ό αιώνα αλλά το μέλλον. Ανιχνεύει την ίδια την ουσία της ιδιοφυΐας του: την ανεξάντλητη περιέργεια, τη φαντασία, την επαναστατικότητά του. Και αναδεικνύει, μέσα από την πολυκύμαντη πορεία του αυτό που ίσως αποτελεί τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη του στο σήμερα: το αίτημα για ατομική και πνευματική ελευθερία.

 

Άκης Πετρετζίκης

Η δική μου ελληνική κουζίνα

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 336


«Αν υπάρχει μαγεία στη μαγειρική, κρύβεται όλη στο φαγητό της μαμάς. Στο φαγητό που μας περίμενε κάθε μέρα επιστρέφοντας από το σχολείο, σε εκείνο που μας μάζευε γύρω από το τραπέζι την Κυριακή, αλλά και σε αυτό που απολαμβάναμε αραχτοί στον καναπέ, μπροστά από την τηλεόραση ή περιμέναμε να γευτούμε για να μας παρηγορήσει. (...) Αυτές οι αναμνήσεις αποτελούν το βασικό συστατικό του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας...» Α.Π.

Οδηγός Βιβλίου