5 βιβλία για να διαβάσεις δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Πέντε προτάσεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που θα σε συναρπάσουν

Κέλλυ Δεσύπρη, 18.12.2018 | 12:30

Αν, όταν οι άλλοι ονειρεύονται χριστουγεννιάτικα πάρτι, εσύ ανυπομονείς για τη στιγμή που θα καθίσεις δίπλα στο δέντρο με ένα νέο βιβλίο, τότε επιβάλλεται να προσθέσεις τις παρακάτω προτάσεις στη λίστα σου.

 

Η εορταστική σεζόν είναι συνώνυμη με τη θαλπωρή, τη νοσταλγία αλλά και τη φαντασία. Όταν όμως τα δώρα έχουν όλα τυλιχτεί, κι οι καλεσμένοι έχουν πια φύγει, υπάρχουν εκείνες οι γαλήνιες στιγμές που το μόνο που σπάει την ησυχία είναι η φλόγα στο τζάκι. Εκεί, λοιπόν, βρίσκεται και ο παράδεισος κάθε λάτρη του βιβλίου! Κι αν φέτος είσαι πολύ απασχολημένος φτιάχνοντας μπισκότα, κυνηγώντας δώρα και στολίζοντας το σπίτι, οι εκδόσεις Μεταίχμιο σου προσφέρουν έτοιμη την τέλεια λίστα για να γίνουν αυτές οι μοναδικές στιγμές, πιο συναρπαστικές από ποτέ!

 

Αυτά τα Χριστούγεννα, λοιπόν, γίνε ξανά ένα περιπετειώδες παιδί και χάρισε στον εαυτό σου όλα τα ταξίδια που μπορεί να σου προσφέρει ένα βιβλίο. Άλλωστε, κάθε ένα από αυτά είναι ένας ανεξερεύνητος κόσμος που περιμένει να τον ανακαλύψεις! 

 

5 βιβλία για να διαβάσεις δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

 

Άγνωστα πρόσωπα

Αν λατρεύεις τα αστυνομικά μυθιστορήματα, τότε οφείλεις να γνωρίσεις την πανέξυπνη, δυναμική και άκρως γοητευτική ντετέκτιβ Μανόν Μπράντσο! Μετά το «Αγνοούμενη μέχρι αποδείξεως του εναντίου» η συγγραφέας Susie Steiner παρουσιάζει ένα ακόμα συναρπαστικό μυστήριο που μπλέκει την περιπέτεια και το έγκλημα με τα μυστήρια της ζωής και της ανθρώπινης ψυχής. Η έγκυος πλέον ντετέκτιβ Μπράντσο αναλαμβάνει την υπόθεση ενός άντρα που ξεψύχησε λίγα μόλις μέτρα από το τμήμα της. Με τρόμο ανακαλύπτει ότι τόσο το θύμα όσο και ο κύριος ύποπτος είναι πιο στενά συνδεδεμένοι μαζί της απ' όσο μπορούσε να φανταστεί. Και καθώς ο κλοιός στενεύει, αναγκάζεται να διανοηθεί το αδιανόητο: Μπορεί κάποιος από τους αγαπημένους της να είναι ικανός για φόνο;

 

5 βιβλία για να διαβάσεις δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο
  «Γραμματική Νέας Ελληνικής Γλώσσας»

 

Η κυρία που λυπάται

Ο Πέτρος Τατσόπουλος επιστρέφει, μετά από χρόνια, στα γνώριμα εδάφη του μυθιστορήματος. Στην «Κυρία που λυπάται» το σύγχρονο ψυχολογικό θρίλερ συνδυάζεται με την αχαλίνωτη μαύρη κωμωδία αλλά και με τον αισθησιασμό και το μυστήριο ενός παραδοσιακού pulp fiction. Ο Ισίδωρος Ζουγανέλης, ένας σαραντάχρονος ψυχολόγος, συγγραφέας βιβλίων αυτοβελτίωσης και τηλεοπτική περσόνα, χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του όταν η σύμβασή του με το ιδιωτικό κανάλι Kronos δεν ανανεώνεται. Η δεύτερη ευκαιρία που θα του προσφέρει μια κυρία της υψηλής κοινωνίας, με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο αλλά κι έντονα αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, θα τον οδηγήσει στα παρασκήνια μιας σαγηνευτικής όσο και επικίνδυνης υπόθεσης, σε απόσταση αναπνοής από το χείλος της αβύσσου.

 

5 βιβλία για να διαβάσεις δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

 

 

 

Μικρές φωτιές παντού

Βραβευμένο ως το αγαπημένο μυθιστόρημα των αναγνωστών του Goodreads για το 2017, οι «Μικρές φωτιές» της Celeste Ng είναι εδώ για να θυμίσουν σε όλους μας πως σπάνια τα πράγματα είναι όπως φαίνονται. Στο φαινομενικά τέλειο προάστιο Σέικερ Χάιτς, όλα είναι σχεδιασμένα ως την τελευταία λεπτομέρεια από το χρώμα των σπιτιών ως τις επιτυχημένες ζωές που πρόκειται να ζήσουν οι κάτοικοί του. Η ζωή της «βασίλισσας» της προαστιακής τάξης, Έλενας Ρίτσαρντσον, αναστατώνεται από την άφιξη της Μία Γουόρεν, μιας αινιγματικής καλλιτέχνιδας που νοικιάζει μαζί με την έφηβη κόρη της, την Περλ, ένα σπίτι των Ρίτσαρντσον. Η Μία, βλέπεις, κουβαλά ένα μυστηριώδες παρελθόν και μια επαναστατική φύση που απειλεί να ανατρέψει την τόσο τέλεια οργανωμένη κοινότητά τους. Το Μικρές Φωτιές Παντού διερευνά το βάρος των μυστικών, την τρομερή δύναμη της μητρότητας, καθώς και τον κίνδυνο που ελλοχεύει στην πεποίθηση πως ακολουθώντας τους κανόνες μπορείς να αποτρέψεις μια συμφορά.

 

5 βιβλία για να διαβάσεις δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

 

Οι άνθρωποι στα δέντρα

Με σκοτεινή διάθεση και ιδωμένο από την οπτική γωνία του διεφθαρμένου αλλά και ευφυέστατου γιατρού Περίνα, το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα της Hanya Yanagihara διερευνά την εξουσία και την κατάχρησή της, αγγίζοντας ευαίσθητα για την εποχή θέματα. Το 1950, ο νεαρός γιατρός Νόρτον Περίνα συνοδεύει τον ανθρωπολόγο Πολ Τάλεντ στο αποµακρυσµένο νησί Ιβου'ίβου της Μικρονησίας, όπου και ανακαλύπτουν µια οµάδα δασόβιων οι οποίοι είναι εξαιρετικά µακρόβιοι µα και ανοϊκοί. Ο Περίνα υποψιάζεται πως η πηγή της µακροζωίας τους είναι µια δυσεύρετη χελώνα· µην µπορώντας να αντισταθεί στην πιθανότητα της αιώνιας ζωής, σκοτώνει µια χελώνα και περνάει λαθραία το κρέας της στις ΗΠΑ. Αποδεικνύει την υπόθεσή του επιστηµονικά, κερδίζοντας παγκόσµια φήµη και το βραβείο Νόµπελ, σύντοµα όµως ανακαλύπτει ότι αυτή η θαυµατουργή ιδιότητα έχει ένα φρικτό τίµηµα...

 

5 βιβλία για να διαβάσεις δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

 

Σελάνα - Το μυθιστόρημα του Παρθενώνα

Μετά από χρόνια μελέτης, ο Τάκης Θεοδωρόπουλος παρουσιάζει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για την περιπέτεια της δημιουργίας και μας επανασυστήνει το θαυμαστό μνημείο της Ακρόπολης με έναν άκρως αναπάντεχο τρόπο. Ο Παρθενώνας, όπως όλα τα μεγάλα αριστουργήµατα, κρύβει στη μορφή του και την εμπειρία ζωής του δημιουργού του, του Ικτίνου: τις επιθυμίες, τους έρωτες, τις απογοητεύσεις, τις αμφιβολίες, τις αγωνίες και τους φόβους του. Τη δίνη αυτής της εµπειρίας σαρώνει η μυθιστορηµατική αφήγηση ταξιδεύοντας στην άλλη άκρη του χρόνου, στην καρδιά μιας Αθήνας όπου ο δήµος είναι «τύραννος», όπως τον αποκαλεί ο Ευριπίδης, και οι θεοί εξακολουθούν να ενδιαφέρονται και να παρεμβαίνουν στο ανθρώπινο σύµπαν. Οδηγός στην περιπέτεια η δαιµονική και μαγευτική συγχρόνως Σελάνα, σύντροφος ζωής του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα.

 

Εσύ ποιο θα διαλέξεις για να σε ταξιδέψει αυτά τα Χριστούγεννα;

 

5 βιβλία για να διαβάσεις δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο
Οδηγός Βιβλίου