Ο Αμερικανός ειδικός της κωμωδίας και συνεργάτης του HBO Steve Kaplan έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Μια «σοβαρή» συζήτηση για το γέλιο με τον σεναριογράφο Andrew Horton

Ο διάσημος Αμερικανός, ειδικός της κωμωδίας, Steve Kaplan, έρχεται στην Αθήνα για μια «σοβαρή» συζήτηση για το γέλιο με τον σεναριογράφο Andrew Horton. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, χωρίς διερμηνεία, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 19:00.

 

Ο Steve Kaplan, μόνιμος συνεργάτης του τηλεοπτικού δικτύου HBO και σύμβουλος σε εταιρείες παραγωγής όπως οι Dreamworks, Disney, Paramount, Touchstone, «σοβαρεύεται» και συνομιλεί για την κωμωδία με τον βραβευμένο σεναριογράφο Andrew Horton.

 

Εκτός από την ιδιότητά του ως σύμβουλος και script doctor στο Χόλιγουντ, είναι συν-ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του θρυλικού Punch Line Theatre στο Μανχάταν, όπου συνεργάστηκε με σεναριογράφους βραβευμένων ταινιών και sitcom σειρών (Analyze This, Friends, Ugly Betty, Will & Grace, Sex and The City, Big Love).

 

Ο Steve Kaplan είναι συγγραφέας του βιβλίου «The Hidden Tools of Comedy» (Michael Wise Productions, 2013) και έχει διδάξει πολυάριθμα σεμινάρια για την τέχνη του γέλιου και της κωμωδίας σε πανεπιστήμια (UCLA, NYU, Yale κ.ά.) και αλλού.

 

Ο Andrew Horton είναι βραβευμένος σεναριογράφος και συγγραφέας περισσότερων από 30 βιβλίων για τον κινηματογράφο, το σενάριο και τις πολιτισμικές σπουδές. Διετέλεσε Καθηγητής της Σχολής Κινηματογράφου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα για 18 χρόνια και διδάσκει σεμινάρια συγγραφής σεναρίου σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ.

 

Έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, που αγαπά ιδιαίτερα, και έχει μελετήσει εκτενώς τη φιλμογραφία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, για το έργο του οποίου έχει γράψει δύο βιβλία. Ο Έλληνας σκηνοθέτης τον είχε συμβουλευτεί για το σενάριο της τελευταίας, ανολοκλήρωτης ταινίας του «Η άλλη θάλασσα».

 

Info:

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος)

Μασσαλίας 22, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3680052

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, 19:00

Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Βιβλίου