Ευγενία Φακίνου

Νυχτερινή Ακρόαση

Εκδόσεις Καστανιώτη

Σελ.: 208


Άνθρωποι µε µαταιωµένες ελπίδες και ακυρωµένα πάθη, στωικοί αλλά όχι παραιτηµένοι, που τους συνδέουν οι νυχτερινές ραδιοφωνικές εκποµπές, στις οποίες βρίσκουν ένα αντίδοτο στη µοναξιά, µια ελπίδα για την επόµενη µέρα και την προσδοκία µιας ανατροπής. Ένα εγκώµιο στο όνειρο, στους αφηγητές φανταστικών ιστοριών και στις αγάπες που κρατάνε µια ζωή.

 

Ίταλο Σβέβο

Η συνείδηση του Ζήνωνα

Μτφρ.: Έφη Καλλιφατίδη

Εκδόσεις Αντίποδες

Σελ.: 604

Ο Ζήνωνας Κοζίνι, προσπαθώντας να κόψει το κάπνισμα, ξεκινά την ψυχανάλυση. Ο γιατρός τον προτρέπει να γράψει την αυτοβιογραφία του, όπου αναλύει, με ανελέητο αυτοσαρκαστικό χιούμορ, τη μανία του καπνίσματος, τη σχέση του με τον πατέρα του, τη γυναίκα και την ερωμένη του, αλλά και τις εμπορικές του δραστηριότητες στην Τεργέστη, ακριβώς πριν από τον Α' Παγκόσμιο.

 

Γκυ ντε Μωπασσάν

Οι Αυτόχειρες

Μτφρ.: Γιώργος Ξενάριος

Εκδόσεις Κέδρος

Σελ.: 128

Οι Αυτόχειρες του Γκυ ντε Μωπασάν είναι πρόσωπα που κινούνται στο μεταίχμιο ανάμεσα στην παρισινή πραγματικότητα του 19ου αιώνα και στη δημιουργική φαντασία ενός συγγραφέα που σε όλη τη διάρκεια της σύντομης ζωής του φλέρταρε με την ιδέα της αυτοκτονίας και την τρέλα. Διηγήματα-παραβολές, γραμμένα από τον σημαντικότερο, ίσως, Ευρωπαίο διηγηματογράφο.

Οδηγός Βιβλίου