«Κλειστή Πόλη»: Η Gallery Omicron παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την 1η Σεπτεμβρίου 2020 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

LIFOTEAM 28.8.2020 | 15:25

Η Gallery Omicron παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου «Κλειστή Πόλη», που εγκαινιάζεται την 1η Σεπτεμβρίου 2020 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο χώρο των «Δεξαμενών Καθαρισμού».

 

Ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο οποίος ανήκει στη γενιά των σύγχρονων ζωγράφων, σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Αθήνα, στην Α.Σ.Κ.Τ. (1966 – 1971), έχοντας για δασκάλους εξέχουσες προσωπικότητες στον ελληνικό εικαστικό χώρο, όπως ο Γιάννης Μόραλης και ο Νίκος Νικολάου. Το έργο του, το οποίο επιζητεί τη σύζευξη του ίδιου του καλλιτέχνη με το απόκοσμο και το αληθινό, είναι ποιημένο με ευαισθησία και σκέψη και κινείται στην περιοχή της ελληνικότητας.

 

Ο ζωγράφος αναζητεί και ανακαλύπτει σχέσεις χρωμάτων και σχεδίων, οι οποίες προκύπτουν μέσα από υπερρεαλιστικά και εξπρεσιονιστικά στοιχεία δομημένα μέσα σε μία απλοϊκή γραφή, που μας παρασύρει στην απεραντοσύνη του ονείρου της πολύχρωμης πόλης, των καιρών, των ανθρωπίνων σωμάτων.

 

Η πόλη είναι πρωταγωνίστρια, είναι κλειστή και απαγορευμένη. Αλλά είναι και υπερρεαλιστικά ανοιχτή, ερωτική και πολυεπίπεδη. Τέτοιες είναι οι κατακόρυφες πολιτείες του Γιώργου Σταθόπουλου, με τη γραφή που τον διακρίνει υπογραμμίζει την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων, υμνεί των άνθρωπο και την ομορφιά και μας ταξιδεύει με αισθησιασμό στην δικιά του οικουμενική και ερωτική «Κλειστή Πόλη».

 

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από 1 έως 13 Σεπτεμβρίου 2020, 10:00-14:00 και 16:00-20:00. Η είσοδος είναι από την οδό Πειραιώς 100. Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα λαμβάνονται μέτρα προστασίας για τον Covid-19, η χρήση μάσκας στο χώρο της έκθεσης είναι υποχρεωτική.

 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός