Γκαλερί CAN: Ένας cutting edge χώρος τέχνης

Η CAN είναι μία από τις πιο δραστήριες γκαλερί σύγχρονης τέχνης της Αθήνας με ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα εκθέσεων

LIFOTEAM 18.3.2019 | 16:49

Από το 2012 η γκαλερί CAN της Χριστίνας Ανδρουλιδάκη λειτουργεί στην καρδιά του Κολωνακίου, στα πρότυπα των μεγάλων γκαλερί του εξωτερικού.

 

Η CAN είναι μία από τις πιο δραστήριες γκαλερί σύγχρονης τέχνης της Αθήνας με ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα εκθέσεων. Εκπροσωπεί ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες από την εγχώρια και τη διεθνή σκηνή και συνεργάζεται με σημαντικούς curators, ιδρύματα και συλλέκτες.

 

Παράλληλα φιλοξενεί αφιερώματα σε ιστορικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Κοντός, η Σίλεια Δασκοπούλου, ο Νίκος Αλεξίου και άλλοι που έχουν επηρεάσει τις νεότερες γενιές, ενώ προσφέρει μία πλατφόρμα για να ανακαλύψει κανείς τους πιο δυναμικούς ανερχόμενους καλλιτέχνες της πόλης.

 

Ανάμεσά τους ο Μανώλης Δασκαλάκης Λεμός, ο Πέτρος Ευσταθιάδης, ο Λευτέρης Τάπας, ο Αλέξης Βασιλικός, η Μαρία Κριαρά, η Έφη Χαλιορή, η Μαριάννα Ιγνατάκη, ο Κωνσταντίνος Λαδιανός, ο Σωτήρης Πανουσάκης και οι Versaweiss.

 

Γκαλερί CAN: Ένας cutting edge χώρος τέχνης
Λευτέρης Τάπας, Αρχιπέλαγο, ατομική έκθεση, 2019. Φωτογραφία με την ευγενική παραχώρηση της γκαλερί CAN Christina Androulidaki.


Αυτές τις μέρες και μέχρι το Σάββατο 16/3 μπορούμε να επισκεφθούμε την έκθεση-αφιέρωμα στο Roman Pictural του Δημήτρη Κοντού, το οποίο αποτελεί το πρώτο βιβλίο-έργο τέχνης στην ιστορία της ελληνικής τέχνης και μία πολύ πρωτότυπη πρόταση artist book διεθνώς.

 

Το Roman Pictural για ένα «Eικαστικό Mυθιστόρημα» το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 1968 σε 500 τεμάχια και αμέσως εξαντλήθηκε, αφού θεωρήθηκε πρωτότυπο έργο και όχι αντίτυπο βιβλίου.

 

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Αθήνα - Πρωτεύουσα Βιβλίου και με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της νέας έκδοσης του Roman Pictural του Δημήτρη Κοντού από τις εκδόσεις Cube Art Editions.

 

Γκαλερί CAN: Ένας cutting edge χώρος τέχνης
Μανώλης Δασκαλάκης - Λεμός, Liquid Dreams, Spring in Greece No5, Aρχειακή εκτύπωση. Φωτογραφία με την ευγενική παραχώρηση της γκαλερί CAN Christina Androulidaki.

 

Info

CAN Christina Androulidaki Gallery, Π. Αναγνωστοπούλου 42, Κολωνάκι, 210 3390833

Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 12:00-15:00 & 17:00-20:00, Σάβ. 12:00-16:00. www.can-gallery.com

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός