Το art house κινηματογραφικό φεστιβάλ «Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου» επιστρέφει από τις 22 Νοεμβρίου έως και τις 5 Δεκεμβρίου.


Ο κινηματογράφος Τριανόν υποδέχεται τις καλύτερες ευρωπαϊκές κι ελληνικές ταινίες της χρονιάς, πρεμιέρες από όλον τον κόσμο, αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς του σινεμά, ειδικές προβολές, masterclasses και παράλληλες εκδηλώσεις.


Στο επίκεντρο της φετινής 31ης έκδοσης είναι ο κόσμος της γυναίκας. Με αφορμή το κινηματογραφικό αφιέρωμα «7η Τέχνη - 7 Γυναίκες - 7 Ταινίες», το 31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου ξεκινά τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις με την εικαστική έκθεση «7» που εγκαινιάζεται στις 13 Νοεμβρίου στη γκαλερί ΣΤΟart Κοραή.

 

Ζούσε τη ζωή της, Δέσποινα Φλέσσα
Ζούσε τη ζωή της, Δέσποινα Φλέσσα


Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο καλλιτέχνης και ομότιμος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννης Ψυχοπαίδης.


Συμμετέχουν με έργα εμπνευσμένα από εμβληματικούς γυναικείους χαρακτήρες του παγκόσμιου κινηματογράφου οι καλλιτέχνιδες: Βάσω Τζούτη – «Η Ωραία της Ημέρας», Δέσποινα Τσάκνη – «Ευδοκία», Ιφιγένεια Αβραμοπούλου – «Ορλάντο», Αλίκη Παππά – «Περσόνα», Δέσποινα Φλέσσα – «Ζούσε τη Ζωή της», Έλενα Χασαλεύρη – «Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα», Πένυ Μονογιού-«Γαλάζιος Άγγελος». 


Οι ταινίες που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις καλλιτέχνιδες θα προβληθούν και στη μεγάλη οθόνη στο πλαίσιο του ομώνυμου αφιερώματος του φεστιβάλ.

 

Ορλάντο, Ιφιγένεια Αβραμοπούλου
Ορλάντο, Ιφιγένεια Αβραμοπούλου

 

 

Info
Χώρος Τέχνης ΣΤΟart Κοραή, Στοά Κοραή 4, (εντός της στοάς)
Τηλέφωνο: 2103252352
Εγκαίνια: Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00
Διάρκεια έκθεσης: Από 14 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή, 10.00-20.00
Είσοδος ελεύθερη
http://www.panoramafest.org/index.php

 

31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
22 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου
Κινηματογράφος Τριανόν