Η γκαλερί The Breeder διοργανώνει το Condo Unit Athens με τη συμμετοχή 8 διεθνών γκαλερί, από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι τις 24 Νοεμβρίου. Το Condo είναι μια εκτεταμένη έκθεση συνεργασίας διεθνών γκαλερί και παίρνει το όνομά του από το «condominium», που σημαίνει συγκυριαρχία.


Οι γκαλερί φιλοξενούν, μοιράζονται ή ανταλλάσσουν τους χώρους τους με άλλες, είτε με την έννοια της συνδιαχείρισης μιας έκθεσης, είτε με τη διαίρεση των γκαλερί τους και την κατανομή των εκθεσιακών τους χώρων.


Το Condo προτείνει τον επαναπροσδιορισμό των μοντέλων διεθνών εκθέσεων που κυριαρχούν σήμερα. Ενθαρρύνει τις συνεργατικές δράσεις και παράλληλα προσφέρει ένα περιβάλλον που ευνοεί τον πειραματισμό από τις γκαλερί.


Η ιδέα του project ξεκίνησε από την Vanessa Carlos (Carlos / Ishikawa gallery) το 2016 στο Λονδίνο, με σκοπό την ανάπτυξη του Condo στην Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Λατινική και Βόρεια Αμερική.


Το Condo παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη το 2017 και συνέχισε το 2018 από τις γκαλερί Simone Subal και Chapter. Επίσης το 2018 έκανε το ντεμπούτο του στο Μεξικό σε διοργάνωση της γκαλερί Jose Garcia καθώς και στην Σανγκάη από την Edouard Malingue Gallery.


Η έννοια του Condo Unit ξεκίνησε 2018 και είναι μια πιο συγκεντρωμένη έκδοση του Condo, όπου μια ομάδα γκαλερί φιλοξενούνται σε έναν χώρο. Το πρώτο Condo Unit πραγματοποιήθηκε στο Σάο Πάολο στην γκαλερί Jaqueline Martins το 2018, ενώ το δεύτερο θα διοργανωθεί στην Αθήνα από την γκαλερί The Breeder.


Το project διάρκειας ενός μήνα έχει σκοπό να ενθαρρύνει και να ισχυροποιήσει την επισκεψιμότητα των γκαλερί που συμμετέχουν. Στο πλαίσιο του Condo Unit Athens η γκαλερί The Breeder θα φιλοξενήσει στον χώρο της τις παρακάτω γκαλερί και καλλιτέχνες:


Art: Concept, Παρίσι: Caroline Achaintre

Carlos / Ishikawa, Λονδίνο: Ed Fornieles

Dastan's Basement, Τεχεράνη: Ghasemi Brothers

Galerie Barbara Thumm, Βερολίνο: Fiona Banner aka The Vanity Press, Diango Hernandez

Grey Noise, Ντουμπάι: Charbel-joseph H. Boutros, Stéphanie Saadé, Michael John Whelan

KÖNIG GALERIE, Βερολίνο: Rinus Van de Velde

Raster, Βαρσοβία: Olaf Brzeski, Janek Simon, Slavs and Tatars

The Breeder, Αθήνα: Theo Triantafyllidis, Jannis Varelas

 

Info

Condo Unit Athens

The Breeder

Ιάσωνος 45, Μεταξουργείο. Τηλέφωνο: 210 3317527

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, 12:00-22:00

Διάρκεια έκθεσης: 25 Οκτωβρίου 2018 – 24 Νοεμβρίου 2018

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 12:00-20:00 / Σάββατο 12:00-18:00

Είσοδος ελεύθερη