Saline: Η δράση που θα δημιουργήσει πάρκα σύγχρονης γλυπτικής σε Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη

Έργα 9 σύγχρονων καλλιτεχνών που εμπνέονται από το θαλασσινό νερό και διαλέξεις θα φιλοξενήσουν οι δυο οικισμοί

The LiFO team, 21.8.2018 | 14:59

Saline σημαίνει φυσιολογικός ορός. Ο ορός που θεραπεύει τα τραύματα, καθαρίζει την όραση, ενυδατώνει το σώμα.

 

Εννέα σύγχρονοι καλλιτέχνες σε διάλογο με το περιβάλλον και το αλμυρό νερό, του φυσιολογικού ορού και της θάλασσας που περικλείει τους οικισμούς του Πορτοχελίου και της Ερμιόνης δημιουργούν και φέτος πάρκα σύγχρονης γλυπτικής που θέτουν τις βάσεις για μία καλλιτεχνική περιπατητική διαδρομή.

 

Η δράση δημόσιας γλυπτικής που επιστρέφει και φέτος καλεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο να αφήνουν τα δημιουργήματα τους στην Ερμιονίδα επεκτείνοντας δράσεις σε όλους τους γύρω οικισμούς.

 

Saline: Η δράση που θα δημιουργήσει πάρκα σύγχρονης γλυπτικής σε Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη
Mateusz Von Motz.


Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Πόρτο Χέλι στις 22 Αυγουστου, στο κτήμα Μάνεση, στις 20:00 ενώ θα ακολουθήσει μία σειρά διαλέξεων των καλλιτεχνών, που θα εκθέσουν στο Πόρτο Χέλι, καθώς και στην Ερμιόνη στις 23 Αυγούστου, στις 20:00 στο Καποδιστριακό, όπου θα παρουσιαστούν και τα γλυπτά της Ερμιόνης.

 

Παραλλήλως θα εκτεθούν και έργα του εργαστηρίου των καλλιτεχνών με τα παιδιά από το ειδικο σχολείο Ερμιονίδας. Στα εγκαίνια θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική από τους: Christos Toutountzhs, Ioannis Efstratiou, Harry Rimer.

Οι καλλιτέχνες συμμετέχουν στη δράση: Δέσποινα Χαριτωνίδη, Εύη Καλογηροπούλου, Byron Καλομαμάς, Hugo Lami, Γιώργος Νίκας, Πάνος Προφήτης, Σοφία Σφυρή, Ελισσάβετ Σφυρή, Mateusz Von Motz.

 

Επιμέλεια - Παραγωγη - Καλλιτεχνικός Συντονισμός
Ελισσάβετ Σφυρή

 

Info

Πόρτο Χέλι- Ερμιόνη

22 & 23 Αυγούστου

Ώρα: 20:00

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός