ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

George Condo at Cycladic

Στην πρώτη μεγάλη ατομική έκθεση του George Condo στην Ελλάδα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ζωγραφικά έργα, γλυπτά και σχέδια που καλύπτουν τα σαράντα χρόνια πορείας του καλλιτέχνη.

 

Ο Condo συνέβαλε καταλυτικά στην αναβίωση της αναπαραστατικής ζωγραφικής στην Αμερική τη δεκαετία του ’80 και συνεχίζει να θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς γλύπτες και αναπαραστατικούς ζωγράφους μέχρι και σήμερα.

 

8/6-14/10, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι. Δευτ., Τετ., Παρ., Σάβ.: 10:00-17:00, Πέμ. 10:00-20:00, Κυρ. 11:00-17:00, εισ.: 5-7 ευρώ

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

Form.at

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Φωτο: Μυρτώ Αποστολίδου

 

Με έμπνευση από τον λαϊκό θρύλο του γεφυριού της Άρτας το νέο έργο της ομάδας Α priori αποτελεί μια χορογραφική αλληγορία για το συνεχές χτίσιμο και γκρέμισμα των ανθρώπινων σχέσεων, για τις αντιφάσεις που μας ενώνουν και μας χωρίζουν, για την κοινωνική ουτοπία.

 

Το ντουέτο για δύο ερμηνευτές συνδυάζει ετερόκλητες αναφορές, από το ηπειρώτικο βήμα των παραδοσιακών χορών μέχρι τις πολεμικές τέχνες.

 

6-10/6, Bios, Πειραιώς 84, Τετ.-Κυρ. 21:00, εισ.: 6-10 ευρώ

 

 

1993

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Φωτο: Jean Louis Fernandez

 

Ο Ζιλιέν Γκοσλέν, ο νεαρός Γάλλος σκηνοθέτης που παρουσίασε πέρσι τα Στοιχειώδη Σωματίδια του Ουελμπέκ, επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών με το έργο του ανερχόμενου συγγραφέα Ορελιάν Μπελανζέ.

 

Στο 1993 συγγραφέας και σκηνοθέτης αφιερώνουν την παράσταση στις σύγχρονες ευρωπαϊκές μυθολογίες με όχημα τα δύο διασυνοριακά τούνελ, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) και το τούνελ κάτω από τη Μάγχη. Τελευταίο επεισόδιο σε αυτήν τη νέα μυθολογία είναι το στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στο Καλαί.

 

7-8/6, Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Χίλτον, 21:00, εισ.: 10-25 ευρώ

 

 

Raven Revisited

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Φωτο: Πάτροκλος Σκαφιδας

 

Μια σύγχρονη όπερα δωματίου με θέμα τη ζωή του μυστηριώδους Έντγκαρ Άλαν Πόε και την ιδιόμορφη σχέση του με τις γυναίκες ανεβάζει η ομάδα The Medium Project. Το έργο, που παρουσιάζεται σε πρώτη εκτέλεση, ανήκει στον συνθέτη Κωστή Κριτσωτάκη και ερμηνεύεται από δύο τραγουδιστές, έναν αφηγητή και ένα χορωδιακό σύνολο με τη συνοδεία πιάνου.

 

9-11 &15-17/6, Θέατρο Οδού Κυκλάδων, Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη, 21:15, εισ.: 12 ευρώ

 

 

ΠΑΡΤΙ

Amateurboyz are Proud Of You!

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Οι Amateurboyz γιορτάζουν την ημέρα του Athens Pride με ένα πάρτι στην αγαπημένη τους Ρωσική Ντίσκο.

 

Οι Amateurboyz γιορτάζουν την ημέρα του Athens Pride με ένα πάρτι στην αγαπημένη τους Ρωσική Ντίσκο στο Σύνταγμα, απ’ όπου ξεκίνησαν. Καλεσμένοι τους θα είναι δύο resident DJs από δύο διαφορετικά γκέι πάρτι της Ευρώπης, ο Pjotr (aka The Redhead Baby) από το Polari πάρτι της Στοκχόλμης και ο Stathis από το Discosodoma του Λονδινου. Τη βραδιά θα ανοίξει στις 23:00 ο ClubKid. 

 

9/6, Russian Disco Meteorit, Νίκης 11, 24:00, εισ: 8 ευρώ (με ποτό)

 

 

BananaGuuurls

Τα BananaBoys, αφού πάρουν μέρος στο Athens Pride, συνεχίζουν το πάρτι στο Ρομάντσο. Καλεσμένη τους θα είναι η queen Imiterasu, η οποία θα τραγουδήσει ζωντανά, τραγούδια διάσημων γυναικών. Η σκηνή του Ρομάντσου θα είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να εκφραστεί με οποιονδήποτε τρόπο.

 

9/6, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, είσοδος ελεύθερη

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Chickn

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Chickn

 

Ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα της αθηναϊκής ροκ σκηνής, γνωστό για τις εκρηκτικές ζωντανές εμφανίσεις του, παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο «Wowsers!» στο Gagarin 205. Στον δεύτερο δίσκο της καριέρας τους, που ηχογραφήθηκε live στο τέλος του 2017 και στις αρχές της φετινής χρονιάς, οι Chickn συμπεριέλαβαν εννέα καινούργιες, πληθωρικές συνθέσεις σε acid glam ύφος.

 

9/6, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 23:00, εισ.: 8-10 ευρώ

 

 

Xeno & Oaklander/ Lip Forensics

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Xeno & Oaklander

 

Οι Νεοϋορκέζοι Xeno & Oaklander είναι ένα από τα πιο ανερχόμενα σύγχρονα ονόματα στον αναλογικό synth και minimal wave ήχο. Ενώ ξεκίνησαν να γράφουν μουσική για ταινίες το 2004, η πρώτη τους προσωπική κυκλοφορία ήρθε το 2009 με το «Sentinelle». Οι Zade & Ekelon ή, αλλιώς, Lip Forensics που θα εμφανιστούν μαζί με το αμερικανικό δίδυμο είναι γνωστοί από διάφορα πρότζεκτ όπως τα Zebra Tracks, Berlin Brides, Le Page, Delightful, Wanna Be James?, Palyria και Egg Hell.

 

7/6, Temple Athens, Ιάκχου 17, 20:30, εισ.: 14-17 ευρώ

 

 

Στη Σκιά Των Βράχων 2018

Εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες στο Θέατρο Βράχων πραγματοποιείται ένα από τα πιο πλούσια φεστιβάλ της Αττικής. Την έναρξη της φετινής διοργάνωσης θα κάνει με ο Θάνος Μικρούτσικος με δύο live, ένα στις 7 και ένα στις 8 Ιουνίου.

7-8/6, Θέατρο Βράχων, Βύρωνας, εισ: 12-18 ευρώ

 

 

Big In Small weekend

Mουσικό τριήμερο με καλεσμένους 14 DJs και παραγωγούς. Την Παρασκευή στα decks oι Kalipo, Spyros Pagiatakis, Marsha και Black Athena, το Σάββατο oi Kelvin Andrews, Sp Ps και Professional Crap Dancers και την Κυριακή oi Petros Floorfiller, Marsha, Nikolas Gale, John Chouliaras, Clubkid και Photoharrie.

8-10/6, Mosaiko Cocktail Bar, Λαοδίκης 30, Γλυφάδα, 22:00

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός