Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν θα σας κοστίσουν

Προβολή του ντοκιμαντέρ «78/52» για την ταινία «Ψυχώ»

Για μια ακόμα φορά, το Exile Room εξερευνά μια από τις αγαπημένες του θεματικές, προβάλλοντας την Πέμπτη 12 Απριλίου ένα νέο ντοκιμαντέρ που βουτά στην πλούσια κινηματογραφική ιστορία για να αναδείξει γνωστές και άγνωστες πτυχές της Έβδομης Τέχνης.

 

Μία από τις πιο εμβληματικές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου, η σεκάνς της δολοφονίας στο ντους από το «Ψυχώ» του Hitchcock, έδωσε νέο νόημα στην έννοια του κινηματογραφικού τρόμου, ενώ μας έκανε να κοιτάμε για πάντα με καχυποψία πίσω από την κουρτίνα του μπάνιου μας.


Ο Alexandre O. Philippe στο «78/52» αποδομεί την ιλιγγιωδώς χορογραφημένη αυτή σκηνή πλάνο προς πλάνο, συνθέτοντας ένα συναρπαστικό πορτρέτο του μετρ του σασπένς.

 

Info:

Exile Room

Αθηνάς 12 (3ος όροφος), Μοναστηράκι.

Τηλέφωνο: 210 3223395-6

Πέμπτη 12 Απριλίου, 21:00

Είσοδος ελεύθερη.

 

Onassis Youth Festival 2018

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

 

Το φεστιβάλ για την πιο δυναμική γενιά, τους εφήβους, δίνει νέα πνοή στα αρχαία κείμενα, καλώντας μια πλειάδα σκηνοθετών και θεατρικών ομάδων να συνεργαστούν με μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

 

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση καλεί τους νέους να ξεπεράσουν το φόβο τους για τα αρχαία κείμενα και να τα κάνουν τα δικά τους – να φωνάξουν δυνατά τα συναισθήματά τους μέσα από τη φωνή των κλασικών.

 

Σκοπός του Onassis Youth Festival 2018 είναι οι έφηβοι να βρουν, να ξεκλειδώσουν, να μοιραστούν, να απελευθερώσουν τις δυνάμεις και τα συναισθήματά τους πάνω στη θεατρική σκηνή.


Info:

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μικρή Σκηνή

Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, Τηλέφωνο:  210 9005800

Διάρκεια: Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 - Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Είσοδος ελεύθερη, με δελτία εισόδου.

Το Σάββατο 14 Απριλίου, όλες οι παραστάσεις θα ανταμεταδίδονται ζωντανά με live streaming μέσω του sgt.gr.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: http://www.sgt.gr/gre/SPG2011

 

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής «6 Artists»

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

 

Ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα στην Γκαλερί Ελένη Κορωναίου η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση «6 Artists», με ζωγραφικά έργα των George Condo, Liam Everett, Alex Hubbard, Michel Majerus, Helmut Middendorf και Richard Prince.


Ο George Condo εξερευνά το χώρο του πορτραίτου με προσωπικό και πρωτότυπο τρόπο. Με αφετηρία τα πορτραίτα των κλόουν που δημιούργησε στις αρχές της δεκαετίας του '80, η «κατάδυση» του Condo στο είδος αυτό αντανακλά μια εντελώς αντισυμβατική προσέγγιση του πορτραίτου.


H ζωγραφική του Liam Everett περιστρέφεται γύρω από μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με τα συστήματα στήριξης, τα όρια, την ενσωμάτωση και τη διαφάνεια. Επίσης, στοιχεία της αρχαϊκής, του αρχέγονου και της αλχημείας κατέχουν βασικό ρόλο στη δημιουργία των έργων, τα οποία ο Everett ονομάζει πίνακες «οθόνες».


Ο Alex Hubbard παρουσιάζει ένα πίνακα που έχει δημιουργηθεί από τη μεγέθυνση σχεδίων του καλλιτέχνη με μελάνι.
Τα ζωγραφικά έργα του Michel Majerus (1967-2002) αναφέρονται σε εικόνες που έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, οικειοποιούνται την ιστορία και αναπαράγουν τα οπτικά αποτελέσματά της.


Ο Helmut Middendorf στην παρούσα έκθεση παρουσιάζει δύο ζωγραφικά έργα, τα οποία έχουν σαν κύρια χαρακτηριστικά τους, την σύνθεση, την αφαίρεση και το χιούμορ.


O Richard Prince έγινε γνωστός οικειοποιώντας εικόνες που έβρισκε σε περιοδικά και δημιουργώντας με αυτές έργα τέχνης. Ένας παθιασμένος συλλέκτης και οξυδερκής χρονογράφος της αμερικάνικης υποκουλτούρας, της καθομιλουμένης και του ρόλου τους στην κατασκευή της αμερικανικής ταυτότητας, έχει διερευνήσει εις βάθος τον ρατσισμό, τον σεξισμό και την ψύχωση στο mainstream χιούμορ.


Info:

Γκαλερί Ελένη Κορωναίου

Δημοφώντος 30 & Θορικίων, Θησείο

Τηλέφωνο: 210 3411748

Έως 14 Απριλίου 2018

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Παρασκευή: 12:00-18:00, Σάββατο: 12:00-16:00

Είσοδος ελεύθερη.

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός