Tango in love

Η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων συμπράττει με το κουιντέτο TANGartO, την πιο «ερωτική ημέρα» του χρόνου, στη συναυλία «Tango in Love» που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

 

Στη συναυλία η Συμφωνική Ορχήστρα και το κουιντέτο TANGartO επιχειρούν να μας μεταφέρουν στον συγκινησιακό κόσμο του tango με μία προσεκτική επιλογή έργων του Αstor Piazzolla και παράλληλη αναφορά στους μεγάλους «δασκάλους» του είδους: Horacio Salgan, Mariano Mores, Edgardo Donato, Osvaldo Pugliese, Carlos Gardel κ.ά.

 

Στη συναυλία συμμετέχει η Ελένη Πέτα, η οποία ξεδιπλώνει μία διαφορετική πτυχή της ερμηνευτικής φυσιογνωμίας της, διεισδύοντας στο θεατρικό λόγο των tangos.


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206. Τηλέφωνο: 210 3463333

14 Φεβρουαρίου 2018, 20:30

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου. Για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210 3418550.

 

Athens Big Band plays the Swing Era

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην Αθήνα

 

Στον φετινό εορτασμό της αποκριάς, που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, εντάσσεται η συναυλία με swing μουσική που θα δώσει στην Τεχνόπολη η Big Band του δήμου Αθηναίων, της οποίας την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Σάμι Αμίρης, από τους πλέον γνωστούς τζαζ πιανίστες στην Ελλάδα.


Η Big Band του Δήμου Αθηναίων είναι το διευρυμένο τζαζ μουσικό σύνολο που αποτελείται από τις τέσσερις οικογένειες οργάνων, δηλαδή τα σαξόφωνα, τις τρομπέτες, τα τρομπόνια και τα ρυθμικά όργανα ντραμς και ενίοτε περκασιόν, ενώ συχνά πλαισιώνεται από έγχορδα και άλλα συμφωνικά όργανα.


Η ορχήστρα, που έχει παρουσιαστεί σε όλες τις μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ μουσικής και τεχνών στην Αθήνα και την περιφέρεια, αποτελείται από σολίστ που διακρίνονται για την υψηλή δεξιοτεχνία τους στον τζαζ αυτοσχεδιασμό και την ευελιξία να ερμηνεύουν με στιλιστική ακρίβεια όχι μόνο τα διαφορετικά ρεύματα της τζαζ αλλά και της κλασικής και σύγχρονης μουσικής.


Τεχνόπολις, Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο (Δ2)

Πειραιώς 100, Γκάζι.  Τηλέφωνο: 213 0109300

15 Φεβρουαρίου 2018, 20:30

Είσοδος ελεύθερη

 

Κ.Π. Καβάφης - Η ποιητική του μισοειδωμένου

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην Αθήνα

 

Ο «Κύκλος Ανοιχτών Μαθημάτων Αρχείου Καβάφη» επιστρέφει για τέταρτη χρονιά έχοντας αυτή τη φορά ως θεματικό τίτλο «Εις την Τέχνην, Επιθυμίες και Αισθήσεις». Η ίδια η τέχνη και οι πολλαπλές της διαστάσεις γίνονται πυρήνας της αναζήτησης: η ποίηση του Καβάφη, ο λόγος του για την τέχνη, οι μορφές των καλλιτεχνών στην ποίησή του, ο ρόλος των τεχνών και της πρόσληψής τους στο έργο του.

 

Έξι κορυφαίοι πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε έξι ξεχωριστές συναντήσεις, θα αναλύσουν επιλεγμένα ποιήματα και θα επεκταθούν σε άλλα κείμενα του ποιητή, καθώς και στο έργο άλλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

 

Την πρώτη διάλεξη στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, με θέμα «Κ.Π. Καβάφης - Η ποιητική του μισοειδωμένου», θα δώσει στις 16 Φεβρουαρίου ο Δημήτρης Πολυχρονάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ωνάσειος Βιβλιοθήκη

Λεωφόρος Αμαλίας 56. Τηλέφωνο: 210 3713000

16 Φεβρουαρίου 2018, 19:00

Είσοδος Ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο [email protected]

Πληροφορίες: 2013713001 (Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00-17.00)

 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός