Η διεθνούς φήμης χορογράφος Μαρία Χασάπη έρχεται στη Στέγη με το έργο Staged

Μια ξεχωριστή χορογραφία με μερικούς από τους καλύτερους Νεοϋορκέζους χορευτές

LIFOTEAM 20.3.2017 | 17:33

 

Η Κυπριακής καταγωγής, Μaria Hassabi έρχεται στη Στέγη με το έργο Staged από 7 έως 9 Απριλίου. Η διεθνούς φήμης χορογράφος ανεβαίνει στη σκηνή μαζί με μερικούς από τους καλύτερους Νεοϋορκέζους χορευτές, ξαναστρέφοντας το βλέμμα στους σταθερούς άξονες της δουλειάς της: η πλοκή των παράλληλων σόλο σε μια ενιαία σύνθεση που μοιάζει με μεγάλο κινούμενο γλυπτό, ο χρόνος που διαστέλλεται μέσα στην παράσταση ζητώντας από τους θεατές να ακολουθήσουν το έργο στον αργό και καταλυτικό του ρυθμό και να βυθιστούν σε μια ενατένιση, οι «ενδιάμεσες» κινήσεις και οι ποιότητές τους που παίρνουν το χώρο τους και γίνονται το κέντρο της χορογραφίας, καθώς και μια ζεστή εκφραστικότητα που σιγά σιγά αναδύεται από τα κινούμενα σώματα.

 

Η Χασάπη ακολουθεί εδώ και χρόνια μια προσωπική και εντελώς ξεχωριστή πορεία στη σκηνή της Νέας Υόρκης. Η γραφή της αντλεί στοιχεία από τη χορογραφική της παιδεία, αλλά και από την εικαστική ματιά της, τοποθετώντας το έργο της στα όρια μεταξύ χορού και περφόρμανς – γι’ αυτό άλλωστε έχει παρουσιαστεί τόσο σε μουσεία, όσο και σε θέατρα. Το καλλιτεχνικό της ιδίωμα και η προσήλωσή της σε αυτό αποτέλεσαν τα τελευταία χρόνια το διαβατήριό της για τα πιο σημαντικά φεστιβάλ, θέατρα και μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως πρόσφατα το MoMA της Νέας Υόρκης. Τα έργα της έχουν κάτι το σαγηνευτικό, κάτι που αποκαλύπτει τις μυστικές σχέσεις του ανθρώπινου σώματος με το χώρο και το χρόνο.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Maria Hassabi
Ερμηνεύουν: Jessie Gold, Hristoula Harakas, Maria Hassabi, Oisín Monaghan
Πρωτότυπη Ηχητική Σύνθεση: Marina Rosenfeld
Σχεδιασμός Φωτισμών: Zack Tinkelman, Maria Hassabi
Κοστούμια: Victoria Bartlett
Δραματουργική επεξεργασία: Scott Lyall
Διεύθυνση: Alexandra Rosenberg
 
Συμπαραγωγή: Dance4 (Νότινχαμ, Μεγάλη Βρετανία), Crossing the Line Festival του FIAF (Νέα Υόρκη), High Line Art (Νέα Υόρκη), The Keir Foundation, με την υποστήριξη των Dancehouse (Μελβούρνη), The Kitchen (Νέα Υόρκη), Kunstenfestivaldesarts (Βρυξέλλες), Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Αθήνα) και Summer Stages Dance @ ICA (Βοστόνη)

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Σάββατο 8 Απριλίου 2017
Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές

Δευτέρα 10 Απριλίου
Εργαστήριο με τη Maria Hassabi


Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Πληροφορίες: 210 900 5 800
7-8 Απριλίου 2017 | 20:30
9 Απριλίου 2017 | 17:30 & 20:30
Κεντρική Σκηνή
Διάρκεια: 84 λεπτά

Εισιτήρια

Κανονικό: 25 €

Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 20 €

Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 18 €

ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € | Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €

http://www.sgt.gr/gre/SPG1740