Ο Alex Dimou ζει στη Λαμία και κυκλοφορεί τη μουσική του στην Get Physical του Βερολίνου (previews included)

Ο Alex Dimou ζει στη Λαμία και κυκλοφορεί τη μουσική του στην Get Physical του Βερολίνου (previews included) Facebook Twitter
1

[Από τον Θανάση Χαραμή]

Ο Alex Dimou ζει στη Λαμία και κυκλοφορεί τη μουσική του στην Get Physical του Βερολίνου (previews included) Facebook Twitter

 Μικρός ήθελε να γίνει ηθοποιός. Τελικά έγινε επαγγελματίας μουσικός παραγωγός και dj. Όσοι ασχολούνται με την ηλεκτρονική μουσική, λίγο πολύ τον γνωρίζουν. Λίγοι όμως ξέρουν την ηλικία του και ακόμη λιγότεροι τον τόπο διαμονής του.

Ένας δημιουργός όπου ζει σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, κάνει διεθνή καριέρα και γυρίζει τον κόσμο. Έχει εμφανιστεί στο WMC του Μαϊάμι, στο Ministry Of Sound του Λονδίνου, στο KaZantip z21 της Ουκρανίας και μερικά ακόμη μεγάλα stage. Έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως η Maya Jane Coles, ο Tiger Stripes, ο Funkagenda, οι Fur Coat και τώρα εντάσσεται σε μια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες της σκηνής, την Get Physical Music. Το ολοκαίνουργιο EP του λέγεται "Sweet Berries" και κυκλοφορεί στις 13 Ιανουαρίου με remixes από Fur Coat, Simon Baker και Janvanvau.

Εμείς έχουμε σε αποκλειστικότητα τα previews και λίγο από το χρόνο του για κουβεντούλα περί μουσικής, επαρχίας, επιτυχίας και το περιβόητο ντιτζεϊλίκι...

Ο Alex Dimou ζει στη Λαμία και κυκλοφορεί τη μουσική του στην Get Physical του Βερολίνου (previews included) Facebook Twitter


 Η Get Physical είναι μια τεράστια δισκογραφική εταιρεία στη σκηνή της ηλεκτρονικής μουσικής. Πως γίνεται ένας άνθρωπος ο οποίος ζει σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, να κάνει καριέρα εκτός συνόρων και να συνεργάζεται με δισκογραφικές εταιρείες τέτοιου βεληνεκούς;

- Παίζουν ρόλο πολλά πράγματα, κυρίως όμως η θέληση και οι συγκυρίες. Έχω ζήσει στην Αθήνα, στο Λονδίνο και στο Βερολίνο, όμως πρόσφατα επέστρεψα στην Λαμία όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Πήρα τις επιρροές μου, γνώρισα την σκηνή μου από κοντά και αποφάσισα να επιστρέψω. Η Λαμία μου προσφέρει ηρεμία και συγκέντρωση. Έχω στήσει το στούντιο μου και δουλεύω πιο συγκροτημένος από ποτέ. Περνάω μια χαρά και πλέον δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να μένεις στην Αθήνα για να εξελίξεις τη δουλεία σου.


Στα 25 σου χρόνια,έχεις παίξει μουσική σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, από την Αμερική μέχρι  Ρωσία, έχεις κυκλοφορήσει 2 άλμπουμ και έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της σκηνής σου. Δεν είσαι λίγο μικρός για όλο αυτό; Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, τύχης η ταλέντου τελικά;

- Μην κοιτάς την ηλικία. Είμαι ενεργά σε αυτόν το χώρο 8 χρόνια τώρα. Από τα 17 μου. Θεωρώ πως όλο αυτό είναι αποτέλεσμα και των τριών παραγόντων που ανέφερες. Το ταλέντο θέλει σκληρή δουλειά για να εξελιχθεί και να εξακολουθεί να γεννάει. Δεν αρκεί μόνο να υπάρχει. Και όλο αυτο μετά χρειάζεται τύχη για να προχωρήσει. Συνδυαστικά νομίζω είναι όλα.

Πως προέκυψε η κυκλοφορία αυτού του EP στην Get Physical;

- Όταν ένιωθα πως κάποιο από τα κομμάτια μου ταίριαζε στον ήχο της Get Physical, τους έστελνα demos. Πρέπει να τους είχα στείλει πάνω απο 20 φορές ολα αυτά τα χρόνια. Συνήθως δεν έπαιρνα απάντηση, μέχρι που μου απάντησαν θετικά για το συγκεκριμένο EP. Θέλω εν ολίγοις να σου πω πως ο τρόπος είναι απλός. Θέλει όμως υπομονή και κυρίως, επιμονή.


Μουσικός απολογισμός του 2013...

- Ήταν μια καλή χρονιά. Κατάφερα να πετύχω κάποιους από τους στόχους μου,όπως το να παίξω στο KaZantip τής Ουκρανίας και να κλείσω κάποιες δισκογραφικές συνεργασίες που ήθελα.


Μια ξεχωριστή στιγμή του 2013;

- Πέρα από το KaZantip, χάρηκα πάρα πολύ το φετινό Reworks της Θεσσαλονίκης. Έπαιξα ακριβώς ότι ήθελα να παίξω και ο κόσμος το ευχαριστήθηκε αρκετά. Τουλάχιστον αυτό διαισθάνθηκα.


Ωραία, ενδιαφέρουσα μουσική που άκουσες;

ρέθηκα το καλοκαίρι στο stage που έκανε το showcase της η [a:rpia:r] και κατάφερα να ακούσω τους Rhadoo, Petre Inspirescu και Raresh σε ένα 15ωρο σετ. Έφυγα γεμάτος επιρροές, έμπνευση και food for thought. Mε πολύ δημιουργική όρεξη.


Τι μπορεί να προκαλέσει η μουσική;

α πάντα. Να σε γεμίσει συναισθήματα και εικόνες. Να σε ηρεμήσει, να σε ενώσει και να σε χωρίσει με/από το οτιδήποτε. Να σε ταξιδέψει. Να σε κάνει να ερωτευτείς ή να πενθήσεις. Ξαναλέω, τα πάντα.

Ο Alex Dimou ζει στη Λαμία και κυκλοφορεί τη μουσική του στην Get Physical του Βερολίνου (previews included) Facebook Twitter


Βινύλια η λάπτοπ; Ποια η γοητεία του ενός και ποια του άλλου;

- Δεν με απασχολεί καθόλου. Δεν με ενδιαφέρει με το τι παίζει κάποιος. Με ενδιαφέρει μόνο το τι παίζει. Όταν ακούω έναν jockey θέλω να δω την αισθητική του. Όχι την τεχνική του.


Ένα κομμάτι που ζήλεψες;
 - Πάρα πολλά! Αν πρέπει να πω μόνο ένα, ίσως να είναι το "i want to sleep" από DJ Koze. Παλιό αλλά υπέροχο!


Λεφτά βγάζεις;
Ευχαριστημένος. Η δουλειά πάει καλά. Και λέω "δουλειά" διότι είναι η δουλειά μου. Αν ήταν το χόμπυ μου, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά από πολλές απόψεις.


 Τι εννοείς;
 - Και από θέμα επιλογών,και από θέμα χρημάτων.


Αισθάνεσαι καλλιτέχνης;

 - Η λέξη καλλιτέχνης είναι βαριά. Αισθάνομαι ότι είμαι καλός σε αυτό που κάνω. Και αυτό πάλι είναι όμως πολύ υποκειμενικό.


Ποιό είναι το ταβάνι ενός μουσικού παραγωγού;
- Δεν έχω ιδέα! Για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό. Είναι όμως άσχημο να βάζεις "ταβάνια". Και αν το προσεγγίσεις, μετά τι; Θα σταματήσεις; Θα αρκεστείς σε αυτό που κατάφερες; Δεν ξέρω, εγώ έχω στόχους, ταβάνι όμως δεν έχω.


Dj sets: Αναγκαίο κακό για τα λεφτά η απόλαυση;
Θεωρώ τον εαυτό μου παραγωγό και όχι dj. Είναι τέτοια η μουσική μας όμως, που πλέον έχουν γίνει αλληλένδετα. Θα προτιμούσα να κάνω τα live μου, όπως ξέρω, όμως στους περισσότερους χώρους δεν είναι εφικτό. Είναι δύσκολο να πας σε ένα μικρό bar και να κάνεις live. Ωστόσο έχω αρχίσει και απολαμβάνω τα dj sets όλο και περισσότερο. Άρα λοιπόν,σίγουρα δεν θα το χαρακτήριζα ως "αναγκαίο κακό".

Aπό το Sweet Berries τι προσδοκίες έχεις;

- Να αρέσει απλά.

* Alex Dimou makes his second appearance following his remix of Tiger Stripe's 'Runaways' on Get Physical with a fantastically classic sounding EP 'Sweet Berries'. The Greek-born producer and DJ has been making crowds move in the south scene for quite a while, now his works and influence are starting to spread north.
The title track is a smooth house number with a disco vibe. The heavy bass line drives the track home while it pulls you into the groove. The percussion, while simple, is masterfully executed here – adding to the long list of reason why you'll be hearing this one often.
"The Pickle" feeds on the same vibe as "Sweet Berries" minus the disco-house but packs a deep and contagious bass line just as well. Just as with the title track, it's hard to escape the tracks pull to the dance floor with its energetic-yet-mellow vibe.
Simon Baker takes 'Sweet Berries' and adds an elegant touch to it before throwing down a kick and a very raw-feeling percussion. He takes the bass line in a new direction, opting for a rolling, thunderous feel rather than heavy stabs.
Fur Coat takes thing even deeper with his remix, adding a distorted synth to accent the eerie tones he creates. A dark piece, which takes the original in a totally new direction.
Lastly, we've got a remix from new-comer Janvanvau, who takes the original and piles on even more energy, keeping the vibe while adding a tech-house touch.

facebook.com/alexdimouofficial

Ο Alex Dimou ζει στη Λαμία και κυκλοφορεί τη μουσική του στην Get Physical του Βερολίνου (previews included) Facebook Twitter
Μουσική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM