ΣΙΝΕΜΑ

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

ΠΡΟΣΕΧΩΣ (Από 01-07)

LIFO

Ο τρελός Πιερό
Pierrot le Fou

Σινεφίλ 1965 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Ζαν Λικ Γκοντάρ
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Άννα Καρίνα
O Πιερό εγκαταλείπει την γυναίκα και την κόρη του και το σκάει από το Παρίσι με έναν παλιο έρωτα, προσπαθώντας μαζί να αποφύγουν τους επαγγελματίες Αλγερινούς δολοφόνους που την καταδιώκουν. Μετακινούνται διαρκώς στη Μεσόγειο και στην διάρκεια του ταξιδιού φιλοσοφούν για τα πάντα.
LIFO

O Προστάτης
The Marksman

Περιπέτεια 2020 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Λόρενζ
Πρωταγωνιστούν: Λιάμ Νίσον, Κάθριν Γουίνικ, Τερέζα Ρουίθ
Στα σύνορα μεταξύ Αμερικής και Μεξικού, στην Αριζόνα, ο Τζιμ, βετεράνος του Βιετνάμ και κτηματίας, περνάει δύσκολες ώρες. Η αγαπημένη του σύζυγος μόλις απεβίωσε και η τράπεζα ετοιμάζεται να κατάσχει την περιουσία του. Η αδιάφορη ζωή του διαταράσσεται ακόμα περισσότερο από την άφιξη δύο παράνομων μεταναστών που θέλουν να περάσουν τα σύνορα μέσω της γης του. Πρόκειται για μια μητέρα με τον νεαρό γιο της, οι οποίοι θέλουν απεγνωσμένα να διαφύγουν από ένα σκληρό καρτέλ. Μετά από μια συμπλοκή η μητέρα πέφτει νεκρή και ο Τζιμ μένει μόνος με το παιδί. Οι δύο τους θα πρέπει να ξεφύγουν όχι μόνο από τους αδίστακτους ανθρώπους του καρτέλ αλλά και από την αστυνομία.

Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ
Howards End

Εποχής 1992 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Άιβορι
Πρωταγωνιστούν: Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Βανέσσα Ρεντγκρέιβ, Αντονι Χόπκινς, Εμα Τόμσον
Η Μάργκαρετ και η Έλεν Σλέγκελ είναι δύο ανεξάρτητες, έξυπνες και καλλιεργημένες αδερφές. Η εύπορη οικογένεια Γουίλκοξ παραμένει ακαλλιέργητη και εντελώς συμβατική. Με φόντο την ανώτερη τάξη της εδουαρδιανής Αγγλίας, στήνεται ανάμεσα σε δύο οικογένειες: τους διανοούμενους Σλέγκελ και τους πραγματιστές Γουίλκοξ. Όλα θα ξεκινήσουν όταν η νεαρή και ατίθαση Έλεν Σλέγκελ επισκεφθεί την κατοικία των Γουίλκοξ, το Χάουαρντς Εντ. Εντυπωσιασμένη από τον κόσμο τους και τον τόσο διαφορετικό τρόπο σκέψης τους, η Έλεν θα παρασυρθεί και, σε μια στιγμή επιπολαιότητας, θα αρραβωνιαστεί τον Πολ Γουίλκοξ με απρόβλεπτα αποτελέσματα. 
LIFO

Το Νησί των Ψεμάτων
Island of Lies

Εποχής 2020 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Πάουλα Κονς
Πρωταγωνιστούν: Νερέα Μπάρος, Ντάριο Γκραντινέτι, Αϊτόρ Λούνα
Στις αρχές του εικοστού αιώνα, όταν το κύμα των ευρωπαίων μεταναστών προς την αμερικανική ήπειρο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ένα πλοίο με 260 μετανάστες από την Ισπανία ναυαγεί στις ακτές του νησιού Σαλβόρα. Τρεις γυναίκες από το νησί θα σπεύσουν να βοηθήσουν τους ναυαγούς, κατορθώνοντας να σώσουν μερικούς, αλλά η έρευνα ενός δημοσιογράφου για το ναυάγιο θα εντείνει τις φήμες πως υπάρχει δόλος πίσω από την τραγωδία.
LIFO

Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου
The Comeback Trail

Κωμωδία 2020 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Γκάλο
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζακ Μπραφ, Τόμι Λι Τζόουνς, Μόργκαν Φρίμαν
Δύο κινηματογραφικοί παραγωγοί που χρωστάνε χρήματα στη μαφία αποφασίζουν να εξολοθρεύσουν τον γερασμένο κινηματογραφικό τους αστέρα, προκειμένου να εκταμιεύσουν τα χρήματα της ασφάλειας. Εκείνος, όμως, αποδεικνύεται σκληρό καρύδι.
LIFO

Άσπρο Πάτο
Another Round

Κομεντί 2020 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Μάντς Μίκελσεν, Τόμας Μπο Λάρσεν, Μάγκνους Μίλαντ
Μια ομάδα καθηγητών θέλει να δοκιμάσει μια καινούργια προσέγγιση στη ζωή και τη δουλειά: αποφασίζουν να πίνουν σταθερά μόνο τις εργάσιμες ώρες και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Σκοπός τους, να αποδείξουν, όπως ακράδαντα πίστευε ο Χέμινγουεϊ, ότι μια λίγο μεγαλύτερη περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα ανοίγει τη σκέψη στον έξω κόσμο, κάνει τα προβλήματα να φαίνονται μικρότερα και αυξάνει τη δημιουργικότητα.
LIFO

2046

Σινεφίλ 2004 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Γουόνγκ Καρ Βάι
Πρωταγωνιστούν: Γκονγκ Λι, Φέι Γουόνγκ, Τόνι Λιούνγκ
Ένα συγγραφέας γράφει ένα βιβλίο για το 2046, εκεί όπου ταξιδεύουν με ένα μυστηριώδες τρένο όσοι θέλουν να βρουν τις χαμένες τους αναμνήσεις. Κι όσο βυθίζεται στη συγγραφή του, τα όρια μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, της δικής του ζωής και της μυθοπλασίας, των ονείρων και της μνήμης, γίνονται πιο θολά και δυσδιάκριτα. 
LIFO

Λούκα
Luca

Animation 2017 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Ενρίκο Καζαρόσα
Δανείζουν τη φωνή τους: Tζέικομπ Τρέμπλεϊ, Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ, Μάγια Ρούντολφ
Ένα νεαρό αγόρι, ο Λούκα, βιώνει ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο παγωτά, ζυμαρικά και ατελείωτες βόλτες με σκούτερ. Ο Λούκα ζει αυτές τις περιπέτειες παρέα με τον καλύτερό του φίλο, με τον οποίο μοιράζονται το ίδιο μυστικό: είναι και οι δύο θαλάσσια τέρατα από έναν άλλο κόσμο, ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού.
LIFO

Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με έβαλε να το κάνω
The Conjuring: The Devil Made me Do it

Τρόμου 2021 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Μάικλ Τσάβες
Πρωταγωνιστούν: Πάτρικ Γουίλσον, Βέρα Φαρμίγκα, Τζον Νομπλ
Oι έμπειροι μεταφυσικοί ερευνητές Εντ και Λορέιν Γουόρεν έρχονται αντιμέτωποι με μία από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις που έχουν αναλάβει. Η μάχη για την ψυχή ενός μικρού αγοριού τούς οδηγεί σε πρωτόγνωρα μονοπάτια, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ένας ύποπτος δολοφονίας, προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του, ισχυρίζεται ότι τον έχουν κυριεύσει δαίμονες.
ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ