ΣΙΝΕΜΑ

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

ΠΡΟΣΕΧΩΣ (Από 24-06)

LIFO

Οι Διαρρήκτες
Way Down

Περιπέτεια 2021 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Χάουμε Μπαλαγκουέρο
Πρωταγωνιστούν: Φρέντι Χάιμορ, Λίαμ Κάνιγχαμ, Φάμκε Γιάνσεν
Η τράπεζα της Ισπανίας στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο που δεν έχει χάρτη oύτε αποθηκευμένα δεδομένα του συστήματος ασφαλείας της. Ένας νεαρός μηχανικός, ο Τομ, είναι αποφασισμένος να καταφέρει το ακατόρθωτο και να τη ληστέψει. Μαζί με τους συνεργάτες του θα έχουν μόνο εκατόν πέντε λεπτά για να το καταφέρουν. Η αντίστροφη μέτρηση για τη ληστεία του αιώνα μόλις ξεκίνησε.
LIFO

Το Αίνιγμα
Garde a Vue

Αστυνομική 1981 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Κλοντ Μιλέρ
Πρωταγωνιστούν: Λίνο Βεντούρα, Μισέλ Σερό, Ρόμι Σνάιντερ
Ένας μεγαλοδικηγόρος της επαρχίας θεωρείται ύποπτος για τον βιασμό και τον φόνο δυο μικρών κοριτσιών. Η ανάκριση στην οποία υποβάλλεται από τον αστυνομικό επιθεωρητή είναι ιδιαίτερα σκληρή και επίπονη, τόσο για τους δύο άνδρες όσο και για τη σύζυγο του δικηγόρου.
LIFO

Μπλε Βελούδο
Blue Velvet

Μυστηρίου 1986 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιντς
Πρωταγωνιστούν: Κάιλ ΜακΛάχλαν, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Ντένις Χόπερ, Λόρα Ντερν
Ο νεαρός Τζέφρι μόλις έχει επιστρέψει σε μια συνηθισμένη ήσυχη πόλη της αμερικανικής επαρχίας για να επισκεφτεί τον άρρωστο πατέρα του, όταν ανακαλύπτει ένα κομμένο ανθρώπινο αυτί σε ένα λιβάδι κοντά στο σπίτι του. Αποφασίζει να ερευνήσει το μυστήριο παράλληλα με την αστυνομία και μπλέκεται σε μια σειρά αλλόκοτων και επικίνδυνων καταστάσεων.
LIFO

Minari

Δραματική 2020 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Λι Άιζακ Τσανγκ
Πρωταγωνιστούν: Στίβεν Γιουν, Γεριλ Χαν, Γιου-Γιουνγκ Γιουνγκ, Γουιλ Πάτον
Μια αμερικανοκορεάτικη οικογένεια μετακομίζει στο Άρκανσο, και μάλιστα σε ένα τροχόσπιτο, αναζητώντας το αμερικανικό όνειρο. Το σκηνικό αλλάζει άρδην μετά την έλευση της πανούργας, αθυρόστομης, αλλά ασύλληπτα τρυφερής γιαγιάς.
LIFO

Μπομπ, ο χαρτοπαίχτης
Bob le Flambeur

Αστυνομική 1956 (ΑΣΠΡ.)
Σκηνοθεσία: Ζαν-Πιερ Μελβίλ
Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Κορεΐ, Ντανιέλ Σοσί, Ροζέρ Ντουσέν
Ο Μπομπ, ένας παλιός γκάγκστερ, έχει μείνει στεγνός από λεφτά, αλλά λατρεύει τον τζόγο. Στο μεταξύ, όλοι νομίζουν ότι έχει αποσυρθεί από το «επάγγελμα», όπως και ο αστυνόμος που διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με τον Μπομπ. Όμως ο Μπομπ σχεδιάζει να ληστέψει ένα καζίνο στο Ντοβίλ.
LIFO

Monday

Αισθηματική 2020 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Σεμπάστιαν Σταν, Ντενίζ Γκαφ, Έλλη Τρίγγου
Η παραμονή της Κλόι στην Αθήνα πλησιάζει στο τέλος της. Ωστόσο, η γνωριμία της με τον γοητευτικό Μίκι την ωθεί να εγκαταλείψει την καριέρα της στην Αμερική και να προτιμήσει τη άγρια φωτογένεια της Αθήνας.
LIFO

Αμερικάνικη Προδοσία
American Traitor: The Trial of Axis Sally

Δραματική 2021 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Μάικλ Πόλις
Πρωταγωνιστούν: Μίντοου Γουίλιαμς, Αλ Πατσίνο, Τόμας Κρέτσμαν
Ο εκκεντρικός, χαρισματικός δικηγόρος Τζέιμς Λάφλιν αναλαμβάνει την τολμηρή υπόθεση υπεράσπισης της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Μίλντρεντ Γκίλαρς για δέκα κατηγορίες προδοσίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την αρνητική αντίδραση που προκαλεί στην πατρίδα του. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Μίλντρεντ αποτέλεσε ένα πολύτιμο όπλο στα χέρια των ναζί, καθώς αναγκάστηκε να τραγουδήσει ηττοπαθή προπαγανδιστικά τραγούδια στους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονταν στην Ευρώπη.
ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ