ΣΙΝΕΜΑ

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

ΠΡΟΣΕΧΩΣ (Από 17-06)

LIFO

Όρνιθες (ή πως να γίνεις πουλί)

Ντοκιμαντέρ 2020 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Μπάμπης Μακρίδης
Η ταινία εμπνέεται από τον αρχετυπικό μύθο του Αριστοφάνη και των Ορνίθων, την ομώνυμη παράσταση του Νίκου Καραθάνου και τους συντελεστές της, κινηματογραφώντας τους εκτός σκηνής, σε πραγματικούς χώρους και φυσικά τοπία – από τα λιβάδια ηφαιστειακής λάβας στην Ισλανδία έως τα υψίπεδα της Παταγονίας και από την Times Square έως τις πυραμίδες της Αιγύπτου.  
LIFO

Γιάλντα, η Νύχτα της Συγχώρεσης
Yalda

Σινεφίλ 2019 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Μασούντ Μπακσί
Πρωταγωνιστούν: Σαντάφ Ασγκαρί, Μπενάκ Τζαφαρί
Η Μάριαμ είναι μια νεαρή γυναίκα, η οποία έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία του ηλικιωμένου συζύγου της. Τη νύχτα της Γιάλντα θα παρουσιαστεί σε μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή για να απολογηθεί για το έγκλημά της. Για να σωθεί, θα πρέπει η Μόνα, η κόρη του θύματος, να τη συγχωρήσει. Αλλά η συγχώρεση αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση, όταν οι δύο γυναίκες αναγκάζονται να ξαναζήσουν το παρελθόν.
LIFO

Fast & Furious 9 - Μαχητές των δρόμων 9
Fast & Furious 9

Δράσης 2021 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Τζάστιν Λιν
Πρωταγωνιστούν: Βιν Ντίζελ, Σαρλίζ Θερόν, Έλεν Μίρεν
Ο Ντομ Τορέτο ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με τη Λέτι και τον μικρό τους γιο, όμως γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Μια νέα απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους. Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, αυτήν τη φορά με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, της οποίας ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ.
LIFO

Ερωτική Επιθυμία
In the Mood for Love

Αισθηματική 2000 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Γουόνγκ Καρ Βάι
Πρωταγωνιστούν: Μάγκι Τσενγκ, Τόνι Λιούνγκ
Ο Τσάου μετακομίζει με τη σύζυγό του σε ένα καινούργιο σπίτι, όπου γνωρίζεται με τη Λι-Ζεν, την όμορφη γυναίκα της διπλανής πόρτας, σύζυγο ενός εμπορικού αντιπροσώπου, ο οποίος βρίσκεται συνήθως σε επαγγελματικό ταξίδι. Η σύζυγος του Τσόου λείπει, επίσης, συχνά από το σπίτι. Κάποτε θα συνειδητοποιήσουν ότι οι σύζυγοί τους είναι εραστές και τότε θα βρεθούν στα χνάρια μιας ερωτικής επιθυμίας που κανείς τους δεν παραδέχεται πως είναι δική του.
LIFO

Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα
Promising Young Woman

Δραματική 2020 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Έμεραλντ Φένελ
Πρωταγωνιστούν: Κόρεϊ Μάλιγκαν, Άλφρεντ Μολίνα, Μπο Μπέρναμ
Μια γυναίκα κοντά στα τριάντα, τραυματισμένη από ένα δραματικό γεγονός που συνέβη στην καλύτερή της φίλη, ετοιμάζει ένα ιδιότυπο σχέδιο εκδίκησης με στόχο τους δράστες, ενώ παράλληλα παριστάνει τη μεθυσμένη σε κλαμπ για να τιμωρήσει τους αρσενικούς που θα επιχειρήσουν να το εκμεταλλευτούν.
LIFO

Digger

Δραματική 2020 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Τζώρτζης Γρηγοράκης
Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Σοφία Κόκκαλη, Αργύρης Πανταζάρας
Ο Νικήτας ζει απομονωμένος στην κορυφή ενός ορεινού δάσους. Η άφιξη του γιου του, ο οποίος επιστρέφει για να διεκδικήσει το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε μετά τον θάνατο της μητέρας του, θα οδηγήσει τους δύο άνδρες σε σύγκρουση.
LIFO

Το Δυστύχημα
Accident

Δραματική 1967 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Λόουζι
Πρωταγωνιστούν: Ντερκ Μπόγκαρντ, Μάικλ Γιόρκ, Ζακλίν Σασάρ
Ο Στίβεν, ένας παντρεμένος καθηγητής της Οξφόρδης, περνάει κρίση μέσης ηλικίας. Αισθάνεται παγιδευμένος από τη ζωή του τόσο στο πανεπιστήμιο όσο και στον γάμο. Τα πράγματα αλλάζουν γι’ αυτόν όταν γνωρίζει την Άννα, μια όμορφη φοιτήτρια, αρραβωνιασμένη με τον Γουίλιαμ, έναν άλλο φοιτητή του. Αντίπαλός του σ’ αυτήν τη σχέση ένας συνάδελφός του, ιδιαίτερα κυνικός και επικίνδυνος. Μετά από ένα φρικτό δυστύχημα, όπου ο Γουίλιαμ σκοτώνεται και η Άννα χάνει τις αισθήσεις της, ο Στίβεν αναλαμβάνει να την κρατήσει σπίτι του, ενώ η σύζυγός του είναι εκτός πόλης.
ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ