Σουρεαλιστική ιστορία πολιτικής ανυπακοής αλλά και γερών ιδεολογικών βάσεων, όπου περισσότερο και από την πρωταγωνίστρια πρωταγωνιστεί το ισλανδικό τοπίο και η μοναδικότητά του.

 

Αυτή προσπαθεί να διατηρήσει η ηρωίδα, που, πίσω από το ευγενές βλέμμα μιας δασκάλας χορωδίας, κρύβει μια οργανωμένη και επίμονη ακτιβίστρια που μπορεί να κόβει πετυχημένα την παροχή ρεύματος σε εργοστάσιο αλουμινίου, το οποίο θεωρεί ότι θα καταστρέψει την περιοχή της.

 

Η Χάλα (το όνομά της) δεν αντιμετωπίζεται στερεοτυπικά και ανάμεσα στις καταδρομικές επιθέσεις της που συνδυάζουν σωματική αντοχή και ταλέντο στην τοξοβολία βλέπουμε έναν άνθρωπο που, παράλληλα με το κοινωνικό του καθήκον, θέλει να βελτιώσει την προσωπική του ζωή και αναζητά την ευτυχία που ελπίζει να βρει μέσω της υιοθεσίας ενός μικρού κοριτσιού.

 

Παρεμβάσεις, όπως η παρουσία της μπάντας που παίζει το σάουντρακ μέσα στην ταινία, η δίδυμη αδερφή που μόνο διακοσμητική δεν είναι και οι κωμικές φιγούρες των πολιτικών που ωρύονται στο background, βοηθούν ως μικρές πινελιές, ενισχύοντας την απόλαυση μιας απελευθερωμένης σάτιρας.