Το Kodachrome μεγάλωσε γενιές επαγγελματιών φωτογράφων και ερασιτεχνών εραστών της αναζήτησης για την τέλεια εικόνα, ώσπου άρχισε να δίνει σταδιακά τη θέση του στον ψηφιακό τυφώνα του 21ου αιώνα.

 

Ως ιδανικό εργαλείο νοσταλγίας, χρησιμοποιείται σε μια δραμεντί για τις κουρελιασμένες σχέσεις ενός πατέρα με το γιο του, που οφείλουν να διορθωθούν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού προς τον τελευταίο τεχνικό στις ΗΠΑ που επεξεργάζεται το συγκεκριμένο φιλμ της Kodak, το οποίο έχει περάσει πια στην ιστορία.

 

Με τον γιο να βασανίζεται από τα άγχη της δικής του δουλειάς, στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας που επίσης έχει υποστεί τεράστιες αλλαγές λόγω της τεχνολογίας, το road movie αυτό έχει τον χαρακτήρα της προσωρινής φυγής από τη πραγματικότητα και το τελευταίο επεισόδιο ενός κλιμακούμενου οικογενειακού δεσμού.

 

Χωρίς εκπλήξεις και υπολογισμένο ως τις λεπτομέρειές του, κερδίζει κυρίως τη συμπάθεια λόγω των Εντ Χάρις και Τζέισον Σουντέικις στους ρόλους του πατέρα και γιου αντίστοιχα, με τον τελευταίο να πετυχαίνει επιτέλους έναν καλό δραματικό ρόλο, κάτι που προσπαθεί εδώ και μια διετία, παίζοντας στα Sleeping with Other People και Colossal.