Η μυθιστορηματική φιλία δύο στρατιωτών, του Μαγιάρ και του Περικούρ, που επέζησαν μιας σφοδρής μάχης στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, γίνεται το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στοίχημα στην καριέρα του Αλμπέρ Ντιποντέλ, ο οποίος σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και διασκευάζει το βραβευμένο μπεστ σέλερ του Πιερ Λεμέτρ.

 

Ο πραγματικός ήρωας είναι ο Περικούρ (ο Περέζ Μπισκαγιάρ που γνωρίσαμε από το 120 Χτύποι του Ρομπέν Καμπιγιό), ένας προχωρημένος για την εποχή του καλλιτέχνης στο σχέδιο, που ποτέ δεν έλαβε τη δέουσα στήριξη από τον ισχυρό τραπεζίτη πατέρα του και τώρα προτιμά να ζει αποτραβηγμένος, αρνούμενος να φανερώσει την ταυτότητα αλλά και το φριχτά παραμορφωμένο πρόσωπό του.

 

Ο Μαγιάρ κάνει ό,τι δουλειά μπορεί για να ζήσει και οι δυο τους καταστρώνουν ένα σχέδιο για να εκδικηθούν τον πατέρα αλλά και τον δόλιο λοχαγό τους (Λοράν Λαφίτ, σε τέλειο κάστινγκ), ο οποίος είναι υπεύθυνος για την κατάντια τους και έχει βλέψεις για την αδελφή του Περικούρ αλλά και για την οικογενειακή περιουσία.

 

Ο Ντιποντέλ στήνει μερικές εντυπωσιακές σκηνές, διευθετεί με ένταση στο πρώτο μέρος και ζορισμένα στο δεύτερο πολύ υλικό και αναγκάζεται να στριμώξει πολλές πληροφορίες που δεν μεταφράζονται πάντα σε ίντριγκα που διατηρεί το ενδιαφέρον, αν και κρατά χώρο για να παντρέψει την ατμόσφαιρα με το χιούμορ.

 

Το Ραντεβού εκεί ψηλά είναι μια κλασικότροπη ρομαντική περιπέτεια επιμελώς κατασκευασμένη, άρτια σε όλους τους τεχνικούς τομείς, που ρέπει κοπιωδώς προς τον μελοδραματισμό.